Žuta voda u slavinama razbesnela građane Obrenovca!

0

Predsednik opštine Obrenovac, Miroslav Čučković, obećava da će hitno tražiti da se u budžetu Obrenovca za 2018. nađe sanacija svih cevovoda, da se isti problem ne bi ponovio.

Tri dana bez vode za piće u česmama – ovonedeljna je svakodnevica Obrenovčana. Iz gradske uprave kažu da je razlog to što se čiste cevi gradske vodovodne mreže. Slike taloga u cevima govore da razloga za čišćenje ima.

A da li ima razloga i za brigu građana Obrenovca oko toga šta piju?

Dodole su se danas čule ispred zgrade opštine Obrenovac, ali ne da bi prizvali kišu, već pijaću vodu koje u domovima na celoj teritoriji Obrenovca nema već tri dana. Do danas u podne nije bilo ni tehničke.

Opštinska vlast odlučila je da u fabrici vode u Zabrežju obustavi proizvodnju, a razlog je, kažu, višedecenijski talog u cevima koje vode do fabrike.

Dva dana i dve noći talog gvožđa mangana u tonama su iznosili šleperi. Zato ne čudi što je jedna flaša s vodom žute boje okupila ceo štab za vanredne situacije.

FOTOPixabay

Fotografije zamućene vode pokazao je danas novinarima i predsednik opštine Obrenovac, Miroslav Čučković.

“Pogledajte šta je bilo u cevovodima na Zabrežju, pogledajte kako je izgledao sistem aeracije u samoj fabrici, pogledajte koja je mutnoća vode dolazila ispred fabrike…. Znam da sam na meti svih građana ova dva dana, nije problem da me psuju, ali će živeti zdravo i imaće zdravu vodu”, poručio je on.

Da ljuti Obrenovčani znaju da “počaste” svog predsednika, videlo se na lokalnoj pijaci. Ipak pred kamerama, birali su reči. Pre svega jer ih, kažu, niko ni o čemu nije obavestio.

 

“Nestaje voda, dolazi, neispravna, žuta… Šta da vam kažem? Nemamo nikakvo obaveštenje. Prvi put ovako nešto da se desi, pa ni posle poplava nije bilo ovako. Da li su oni normalni šta rade s tom vodom i da li će ikad biti ispravna”, kaže prodavačica na pijaci Bosiljka Stefanović.

“Čujem priču da voda već danima nije ispravna, a to nam niko nije rekao. Znači mi smo pili neispravnu vodu? Apel je od juče i danas da je voda neispravna za piće. To bi neko trebalo debelo da odgovara za to”, smatra prodavac na pijaci Dragan Žugić.

FOTOPexels

Među pričama od kojih Obrenovčani strahuju je i ona da fabrika Mei Ta u Bariču izliva opasne otpadne vode direktno u Savu i to na samo 200 metara od fabrike vode.

Ta fabrika i ona u Zabrežju čiji je rad bio obustavljen, nemaju veze jedna s drugom, kaže prvi čovek Obrenovca. Sa onom u Bariču sve je, tvrdi, u redu.

“Ta fabrika u potpunosti normalno radi”, rekao je Čučković i istakao da nije tačno da izliv iz Mei Te ide direktno u Savu.

Sugrađani sa kojima je na lokalnoj pijaci razgovarala ekipa TV N1 ipak poručuju da u predsednika opštine više ne mogu da imaju poverenja.

To što sada ima vode, ne znači, međutim, da je ispravna za piće. Čekaju se analize Grdskog zavoda za javno zdravlje. Dotad, predsednik građanima obećava veći pritisak u slavinama, što njihov krvni, čini se ne snižava.

Izvor: N1
Izvor/Autor BKTVNEWS

Vaša email adresa neće biti objavljena.