ZORANA MIHAJLOVIĆ STALA U ODBRANU ŽENA: Pustite ih da rađaju kada one to žele! NEMOJTE IH PRISILJAVATI NA TO

0

Potpredsednica vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović poručila da treba pustiti žene da ra]aju onda kada one to hoće.

 

Na pitanje novinara uoči Samita ženskog liderstva kako komentariše izjave crkvenih velikodostojnika da žene moraju da rađaju da bi obnovile naciju, Mihajlović je rekla da ne veruje da danas ženama treba reći tako nešto.

 

““Ne može više da me iznenadi… pošto svaki dan me iznenadi ono što mogu da pročitam, a to kažu crkveni velikodostojnici. Jedni kažu da su žene ubile više dece od Hitlera, sa druge strane patrijarh kaže da treba da rađamo decu da bismo očuvali srpstvo””, kazala je Mihajlovićeva.

 

Ona je naglasila da je njeno mišljenje da žene treba pustiti da same odlučuju kada će rađati.

 

“Mislim da danas nema žene na svetu koja ne želi da ima dete, da ga neguje, gleda i brine o njemu i da se brine o njegovom napretku. Svakako, ne treba da zaboravimo da žene nisu ranije mogle da kažu svoje mišljenje kada smo imali mnoge ratove i da budu na mestima gde se donose odluke. Da budu tu kada su njihova deca, muževi i braća odlazili odakle se nisu vraćali ili su se vraćali bez ruku, nogu ili u kovčezima””, poručila jeministarka.

 

Mihajlović je rekla da treba pustiti žene da misle o svojoj deci i da rađaju decu onda kada one to žele.

“Nemojte ih prisiljavati na to, one vode računa i o svojoj porodici i o svojoj državi”, dodala je Mihajlović.

 

Kurir.rs/Tanjug

Autor: Foto: Zorana Jevtić
Foto Zorana Jevtić
Izvor/Autor Zorana Jevtić

Vaša email adresa neće biti objavljena.