Zelenilo-Beograd” zajedno sa ostalim preduzećima obeležilo Dan komunalne delatnosti

0

U subotu, 07. septembra, ispred Skupštine grada obeležen je Dan komunalne delatnosti. U obeležavanju ovog dana učestvovalo je i JKP „Zelenilo-Beograd“ koje je zajedno sa ostalim preduzećima na štandu ispred Skupštine grada prikazalo građanima deo mehanizacije i upoznalo ih sa delatnostima kojima se bavi Preduzeće

Na platou ispred Starog Dvora Gradonačelnik Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i glavni gradski urbanista Marko Stojčić obišli su štandove beogradskih komunalnih preduzeća, upoznali se sa njihovom mehanizacijom i razgovarali sa radnicima.

Zelenilo-Beograd“ su, zajedno sa generalnim direktorom Slobodanom Stanojevićem, predstavili zaposleni u preduzeću.

Dan komunalne delatnosti, JKP Zelenilo Beograd

Foto: Promo

Vesić je u istakao da je ovo istorijski dan, kao i momenat da Grad Beograd i građani kažu hvala radnicima komunalih preduzeća.

 U komunalanom sistemu Grada Beograda radi više od 20.000 ljudi. To su ljudi koji održavaju parkove, koji je greju ovaj grad, koji ga čiste i snabdevaju vodom, koji vode računa o parkiranju i prevozu, ali i o životinjama, komunlanom redu i osvetljenju. Za njih ne postoji radno vreme, ne postoji vikend i praznici jer komunalni sistem mora da funkcioniše svaki dan, i to je naša obaveza prema građanima Beograda – istakao je Vesić.

Dan komunalne delatnosti, JKP Zelenilo Beograd

Foto: Promo

Zaposlene u komunalnom sistemu obišao je i Gradonačelnik Beograda i tom prilikom izjavio:

 Obeležavanjem dana komunalne delatnosti započinjemo jednu lepu tradiciju koja ima za cilj iskazivanje poštovanja prema zaposlenima u komunalnom sistemu Grada kao i isticanje značaja ove delatnosti za Grad Beograd – rekao je gradonačelnik.

Prvi čovek Beograda smatra da je obeležavanje ovog dana prilika da se građani upoznaju sa svim komunalnim uslugama koje im Grad pruža kao i sa ljudima koji rade ovaj posao. Efikasno funkcionisanje komunalnog sistema je veoma važno za svaki grad. Najbitinija karika u tom sistemu je čovek. Naši zaposleni svojim predanim radom tokom čitave godine, svaki dan, puna 24 časa, čine da Beograd funkcioniše dobro i u interesu svih naših građana. – naveo je Radojičić.

Dan komunalne delatnosti, JKP Zelenilo Beograd

Foto: Promo

Gradonačelnik je dodao da mu je važan svakodnevni kontakt sa komunalnim službama Grada ističući da je ovaj posao često veoma zahtevan.

– Svestan sam da njihov posao nije lak i da iziskuje puno odricanja, zato se trudim da neposredno i redovono komuniciram sa njima, da ih obilazim i pružam im podršku. Važno mi je da budu zadovoljni uslovima u kojima rade jer uz njihov trud Beograd je svaki dan funkcionalniji, bolji i lepši grad, grad koji se razvija u dobrom pravcu – zaključio je gradonačelnik.

Dan komunalne delatnosti, JKP Zelenilo Beograd

Foto: Promo

Dan komunalne delatnosti ustanovljen je na sednici Skupštine grada Beograda jula meseca ove godine, kada je odlučeno da se obeležava prve subota u septembru.

Događaju su prisustvovali Sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, direktori beogradskih komunalnih preduzeća i predstavnici sindikata.

(Telegraf.rs/PR)

Foto Promo
Izvor/Autor Telelegraf.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.