Zašto je važno raditi servis klima uređaja?

Servis klima uredjaja 2

Za neke ljude, klima uređaji su jednostavno luksuz koji koriste tokom letnjih vrućina. Za druge, oni su neophodni tokom cele godine, posebno u vlažnim i tropskim uslovima. U svakom slučaju, verovatno ste se pitali koliko često treba da radite servis klima uređaja?

Neki bi preporučili da ga radite svake godine.  Ali da li je to neophodno?

Proleće je idealno vreme za servis klima uređaja, potrebno je da pripremite klima uređaj za leto. Pošto ga verovatno niste koristili tokom zime, vaš klima uređaj je možda malo oslabio u svojoj efikasnosti.

Ako se servis klima uređaja obavlja redovno, on će raditi sa idealnim performansama hlađenja i grejanja.

Čak i ako vaš klima uređaj radi ispravno, i dalje bi trebalo da obavite servis jednom godišnje. Dok klima uređaj radi, on skuplja prašinu i prljavštinu u glavnim delovima, što smanjuje njegovu efikasnost i može loše uticati na osobe posebno osetljive na neke alergene.

5 razloga zbog čega treba raditi servis klima uređaja

1. Poboljšava kvalitet vazduha

Redovno obavljanje servisa će obezbediti čiste filtere za vazduh. Vaša jedinica klime svakodnevno prenosi vazduh u vaš dom, koji prolazi kroz vaše vazdušne kanale, ventilacione otvore i filtere. Tokom određenog vremenskog perioda bakterije, prljavština i prašina se skupljaju u vašoj jedinici klime, što čini kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru lošim.

Ovo može imati uticaj na ozbiljne zdravstvene probleme kao što su astma, alergije i infekcija pluća. Redovni servis klima uređaja će poboljšati kvalitet vazduha u vašem domu.

2. Povećava radni vek uređaja

Ako se servis klima uređaja obavlja redovno, vašoj jedinici neće biti potrebna prevremena zamena. Servis je veoma koristan da bi se osiguralo da vaš klima uređaj radi dobro, jer će to takođe produžiti životni vek na duge staze. Profesionalaci koji rade servis klima uređaja unapred će predvideti i popraviti male kvarove. Ovo će takođe izbeći bilo kakvu potencijalnu štetu u budućnosti.

3. Smanjuje kvar

Profesionalci koji obavljaju servis će proveriti sve delove, očisti ih i postaraće se da se filteri zamene na vreme. Ovo će smanjiti mogućnost za većim kvarom ili bilo koji drugi kvar klima uređaja.

4. Sprečava skupu zamenu

Redovno servisiran klima uređaj ne zahteva zamenu. Zamena klime je skupa stvar. Stoga, uverite se da se vaš servis klima uređaja obavlja redovno, kako bi uštedeli na ovim troškovima i obezbedili bolje hlađenje. Vaš klima uređaj će takođe trajati duže, odnosno 8 do 10 godina.

5. Uklanja loš vazduh

Klima uređaj ponekad ispušta loš miris, bilo da je u pitanju poslovni prostor ili kuća. To se dešava zbog prisustva bakterija, gljivica i prljavštine uskladištenih u vašoj klimi. U tom slučaju, potrebno je da pozovete stručnjaka koji obavlja servis klima uređaja da proveri stanje klime, očisti i dezinfikuje istu i oslobodi prostoriju od lošeg mirisa.

Redovni servis klima uređaja će obezbediti pravilno hlađenje, i samim tim učiniti prostorije prijatnim, a ne vrućim i neprijatnim za funkcionisanje.

Obučeni stručnjaci za servis klima uređaja će pružiti kvalitetnu uslugu i bolju brigu o vašoj klimi.

Stoga, ovog proleća bi trebalo da se pokrenete i kontaktirate profesionalce.

Oni su obučeni da urade sve što je potrebno da vaš dom ili poslovni prostor odiše čistim i prijatnim vazduhom u vrelim letnjim danima.