Zaposleni u ovom javnom preduzeću ne smeju ni da se UGOJE, NI DA SMRŠAJU

0 435,913

Poslednjih dana aktuelna je tema uniformisanja zaposlenih u JKP GSP “Beograd”, tačnije, u fokusu je bila svota novca izdvojena upravo u tu svrhu.

Ipak, ukoliko se osvrnete na Pravilnik o uniformi zaposlenih JKP GSP “Beograd”, koji je osvanuo na društvenim mrežama, i posebno na propisan način korišćenja uniforme, shvatićete sa kakvim se potencijalnim problemom suočavaju zaposleni u pomenutom preduzeću.

Naime, uniforme već zadaju glavobolje radnicima, s obzirom da je pravilnikom predodređeno da se “uniforma ne sme nikako prepravljati i menjati čitave dve godine”, što je njen rok trajanja. To bi nadalje značilo da ukoliko se neko od zaposlenih ugoji ili naglo smrša, mora da nosi uniformu koja mu ne odgovara dok je “u roku”.

Prepravljanje uniforme zabranjuje, kako stoji u dokumentu, “menjanje oblika, kroja, boje, oznake… E sad da li je zabranjeno malo prekrajanja u slučaju viška kilograma, nije baš najjasnije.

Ipak, ono što je još alarmantnije jeste postojanje Člana 14. ovog Pravilnika, kojim je propisano da “ukoliko u roku trajanja uniforme, korisniku prestane radni odnos u JKP GSP “Beograd” na osnovu pisanog sporazuma sa poslodavcem, otkazom ugovora o radu od strane zaposlenog ili otkazom ugovora o radu od strane poslodavca, korisnik zadržava uniformu, ali je dužan da isplati deo iznosa njene nabavne vrednosti uvećane za PDV, srazmerno preostalom roku trajanja”.

Podsećanja radi, kompletna uniforma košta blizu 40.000 dinara, te je jasno da se radnici osećaju kao “u klinču”, te su se i sami požalili u objavama na društvenim mrežama.VIDEO DANA

Komentari

komentara

Foto SCREENSHOT
Izvor/Autor Blic.rs

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.