ZAMENIK NAČELNIKA UKP Ninoslav Cmolić OTKRIO ŠTA JE NAĐENO U BUNKERU NA STADIONU PARTIZANA (VIDEO)

0

Zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije (UKP) i v.d. dužnosti načelnika SBPOK Ninoslav Cmolić je istakao da će biti urađeno sve da organizovana kriminalna grupa Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja bude sklonjena sa ulica na duži vremenski period.

 

Akcija je planirana u saradnji sa BIA, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal duži vremenski period da bi prikupili dovoljno materijalnih dokaza da bi lica koja smo juče lišili slobode sklonili sa ulica na duži vremenski period – rekao je Cmolić.

 

Kako je dodao reč je o jednoj vrlo dobro organizovanoj kriminalnoj grupi.

Priveli smo ih čim su sleteli

– Utvrdićemo pojedinačnu ulogu svakog člana te kriminalne grupe. Sama njihova pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi ih tereti pred sudom. Ono što znamo o Veljku jeste da je vođa navijačke frakcije iza koje se krije kriminalna grupa – istakao je Cmolić.

 

Međutim, mi se rukovodimo našim saznanjima, a ne onime što pišu naši ili strani mediji. Čim su sleteli u Beograd privedeni su na informativni razgovor i utvrđene su izvesne činjenice. Ne ulazim u to da li je u Crnoj Gori bili atentata, ili pokušaja atentana. MI smo na razgovoru utvrdili oređene činjenice i pustili ih – rekao je Cmolić.

printscreen RTV Pink

u šteku na stadionu Partizana zatečeno je 10, 15 lica, koji nisu članovi ove kriminalne grupe rekao je Ninoslav Cmolić

Iako je rekao da ne može da otkriva detalje pretresa koji policija juče obavila na stadionu Partizana, ali i Crvene zvezde, gde su se nalazile prostorije Veljine grupe, nešto se ipak očekivalo da će naći.

– Pronašli smo izvesnu količinu narkotika, oružja, materijalnih i bioloških tragova. Ono što smo tražili – mi smo to i našli. A, to se vezuje za najveća krivična dela, ubistva i sakaćenja ljudi.U šteku na stadionu Partizana je zatečeno 10, 15 lica, ali oni nisu članovi ove kriminalne grupe, samo su legitimisani. Sam stadion Partizana ima mnogo tih, što skrivenih, što neskrivenih prostorija, to ćemo tek utvrditi. To nije bunker, već ozbiljno opremljena prostorija koja je njima data na korišćenje – istakao je Cmolić i dodao:

Droga i na Zvezdinom stadionu

On je dodao da je pretresan i stadion Rajko Mitić, te da je i tamo nađena određena količina droge.

– Deo kriminalnih klanova se krije iza navijačkih grupa. Svedoci smo je policija okarakterisana kao služba koja vrši represiju nad navijačima. Mi nemamo ništa protiv navijača, ali to nisu navijači! – podvukao je Cmolić.

Upitan o situaciji sa drugim kriminalnim grupama, poput rata crngoroskih kriminalaca – kavačkog i škaljarskog klana, koji se odvija i na teritoriji Beograda, rekao je:

– Kriminalna grupa koju smo mi juče lišili slobode takođe ne deluje samo teritoriji Republike Srbije. Nećemo dozvoliti da Srbija bude igralište stranih službi, stranih kriminalnih grupa i nećemo dozvoliti da nam se ratovi izvoze na našu teritoriju. Postupićemo prema njima isto kao što smo postupili i prema ovoj kriminalnoj grupi – rekao je on.

Foto printscreen RTV Pink
Izvor/Autor Informer.rs/Beograd24

Vaša email adresa neće biti objavljena.