Zabranjuju Sputnjik na Jutjubu – gledajte Sputnik na slobodnoj video platformi Odysee

0
Sav video sadržaj Sputnjika Srbija od sada možete pratiti na slobodnoj video platformi Odysee, pošto je Jutjub kanal Sputnjika Srbija blokiran, poput ostalih kanala povezanih sa televizijom RT i agencijom Sputnjik u Evropi.
Slobodna platforma Odysee dostupna je na ovom linku.

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
I Televizija RT je nakon odluke Gugla da je blokira u Evropi pozvala svoje gledaoce da pređu na slobodnu video platformu Odysee.
Kompanija „Gugl“ odlučila je danas da momentalno blokira Jutjub kanale povezane sa televizijom RT i agencijom Sputnjik u Evropi.

 

Ovaj potez usledio je nakon najave predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen da Evropska unija namerava da zabrani ruske medije u državnom vlasništvu, uključujući Sputnjik, RT i njihove filijale, u okviru novih sankcija uvedenih Rusiji u vreme njene vojne operacije u Ukrajini.
U ponedeljak je Instagram, Meta (ranije Fejsbuk), ograničio pristup novinskoj agenciji Sputnjik i RT-u širom Evropske unije.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

 

Vaša email adresa neće biti objavljena.