Za tri godine Beograd dobija najvišu kulu: Biće visoka 168 metara i imaće najviši vidikovac, a sada se zna i izvođač radova

0 5,977

U Kuli Beograd, najavljeno je, biće i luksuzni apartmani “Sent Ridžis”, jednog od najznačajnijih brendova kompanije “Meriot

Italijanska kompanija “Picaroti” gradiće Kulu Beograd u okviru “Beograda na vodi”. U zgradi od 168 metara nalaziće se najviši vidikovac u prestonici. Rok za završetak radova 2021. godina.

Predstavnici kompanija “Belgrejd voterfront” i “Picaroti” potpisali su danas govor o izvođenju glavnih radova na Kuli Beograd, najvišoj zgradi u Srbiji.

Zgrada visoka 40 spratova predstavljaće centralni deo “Belgrejd voterfronta”, a na poslednjem spratu nalaziće se i najviši vidikovac u Beogradu. Glavni radovi počeće tokom decembra, a završetak radova na Kuli Beograd planiran je za 2021. godinu.

Prema saopštenju iz “Belgrejd voterfronta”, italijanska kompanija “Picaroti” jedna je od najznačajnijih u građevinskom sektoru te zemlje.

Među najznačajnijim projektima kompanije izdvajaju se “Portonovi Resort Montenegro” u Crnoj Gori, kao i neboderi “Marriott AC Hotel”, “1 Seaport i 45 Broad Street” u Njujorku.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

– Višedecenijska ekspertiza i znanje koje donosi ‘Pizzarotti’ biće od ogromnog značaja za izgradnju ove monumentalne građevine, koja naglašava duh i lepotu Beograda na najbolji način. Veoma sam srećan što imamo partnera svetske klase, koji u Srbiju dolazi posle mnogo uspešnih projekata širom sveta kako bi nam pomogao da ostvarimo važan cilj – izgradimo jedinstvenu građevinu, koja će ponuditi neuporediv životni stil građanima i učiniti Beograd još atraktivnijom destinacijom”, rekao je generalni direktor kompanije “Beljgred voterfront” Nikola Nedeljković.

Predstavnik kompanije “Picaroti” Marko Faroldi rekao je da su ponosni i zahvalni što im je ukazana ovakva prilika, uz poruku: “Napravićemo remek-delo!”.

– Uz podršku “Milenijum tima”, lokalne kompanije koja već uspešno sarađuje sa Beogradom na vodi, kao i ‘Roberts konstrakšns’ (Roberts) Constructions, vodeće kompanije za izgradnju višespratnica, gradićemo najvišu i jednu od najvažnijih i najlepših zgrada u Srbiji, Kulu Beograd. ‘Picaroti’ posluje više od 100 godina, u 20 zemalja sveta na svim kontinentima. Upotrebićemo svu svoju internacionalnu ekspertizu kako bismo izgradili ovu izuzetnu građevinu i stvorili pravo remek-delo – rekao je predstavnik italijanske kompanije.

U Kuli Beograd, najavljeno je, biće i luksuzni apartmani “Sent Ridžis”, jednog od najznačajnijih brendova kompanije “Meriot” (Marriott).

(Telegraf.rs)VIDEO DANA

Komentari

komentara

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.