Za ova tri dokumenta više nećete morati da čekate u redovima, već ih možete DOBITI ONLAJN

0

Na portalu eUprava dostupne su tri nove usluge koje omogućuju da se sa samo nekoliko klikova elektronski dobije uverenje da se protiv fizičkog i pravnog lica ne vodi krivični postupak, kao i da pravno lice nije osuđivano

Nove usluge razvili su Vlada Srbije, Ministarstvo pravde i Kancelarija za IT i eUpravu sa ciljem da se građanima olakša pribavljanje tih dokumenata.

Predstavljanju usluge e-Uverenje u Drugom osnovnom sudu u Beogradu prisustvovala je premijerka Ane Brnabić koja je rekla da se uvođenjem novih usluga dodatno olakšava život građanima i da država treba da služi kao servis građanima 24 sata svakog danau godini.

– Građani više ne moraju da izlaze sa posla i čekaju u redovima ispred sudova da bi dobili potrebna dokumenta, država će im u svakom trenutku pružiti tu uslugu – rekla je Brnabićeva.

Naglasila je da je država završila ogroman posao i da su nove usluge veoma važne jer kako kaže unapređuju efikasnost sudstva i uporedila to sa značajem eRecepta u zdravstvu.

– Ovim se smanjuje administrativni i birokratski posao kako bi zaposleni u sudovima mogli da se bavi i drugim stvarima i da tako podižu efikasnost pravosuđa – navela je premijerka.

Predstavljanju usluge eUverenje prisustvovali su ministarka pravde Maja Popović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović i predsednica Drugog osnovnog suda Tatjana Jeremić.

Foto printscreen
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.