ZA 15 MINUTA 50 PREKRŠAJA Vozači uprkos barijerama na Ostružničkoj petlji voze U KONTRA SMERU

0 953

Uprkos tome što su postavljene barijere, a vozači upozoreni da ne voze suprotnim smerom na Ostružničkoj petlji, jutros je za 15 minuta napravljeno 50 prekršaja, navodi Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Iz “Puteva Srbije” obavestili su javnost da su na ukrštanju Obilaznice oko Beograda sa Obrenovačkim putem (petlja “Ostružnica”) postavljene barijere i mobilnih ivičnjaci kojima je zatvoreno mesto gde su do sada nesavesni vozači kršili zakon i polukružno se okretali u suprotnom smeru ka Surčinu, ugrožavajući svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Međutim, mnogi vozači i dalje krše propise, prolaze barijere i skreću polukružno da bi izbegli zaobilaznicu dugu 20 kilometara. Takav potez može biti i fatalan.

Prekrsaji_na_auto_petlji_vesti_blic_safe

– Na Ostružničkoj petlji, zbog radova na mostu, vozila sa Obrenovačkog puta mogu da se uključe na Obilaznicu samo u smeru ka Orlovači i Bubanj potoku, a ne ka Surčinu tj. Šidu i Novom Sadu. Oni koji žele obilaznicom ka Surčinu, moraju trenutno da se uključe ka Orlovači, pa da se okrenu na petlji Orlovača nazad ka Surčinu, što je ukupno oko 20 kilometara. Da ne bi išli toliko, mnogi vozači na uključenju na Obilaznicu ka Orlovači skreću levo ka Surčinu, ili na nekom delu puta pre Orlovače rade polukružno okretanje. To je sve jako opasno, a prošle nedelje dogodila se jedna teška saobraćajka kada je jedno lice poginulo, upravo prilikom polukružnog okretanja – upozorava Okanović.

Okanović je jutros oko sedam sati bio na toj saobraćajnici i naveo da je za 15 minuta, koliko je tu stajao, napravljeno 50 prekršaja

– Priključak na obilaznicu sa Obrenovačkog puta u smeru ka Ostružničkom mostu je zatvoren. Zbog toga je upravljač puta ovde regulisao saobraćaj tako da oni koji žele da idu u smeru ka Surčinu i dalje Novom Sadu i Šidu moraju zapravo da idu u suprotnom smeru nekih skoro 10 kilometara pa da se isto toliko vrate, da bi došli na isto mesto na kom sada stojimo – rekao je Okanovića za TV “Prva”.

On kaže i da se postavlja pitanje da li su projektant privremene signalizacije i izvođač radova mogli da reše situaciju povoljnije po vozače.

Problem je, kaže Okanović, i to što vozači iz smera Obrenovca, koji mogu da biraju da li će ići preko Save Ostružničkim mostom, mostom preko Ade ili Gazelom, nisu blagovremeno obavešteni da ne mogu preko Ostružničkog mosta i onda to saznaju kada više nemaju drugo rešenje.

U međuvremenu, reagovala je i Saobraćajna policija koja je saopštila da će na sporno mesto postaviti patrolu, a “Putevi Srbije” su obećali da će postaviti dodatne ivičnjake kako vozači ne bi mogli da prave taj prekršaj.VIDEO DANA

Komentari

komentara

Izvor/Autor Blic.rs

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.