Vučićević: Ne možete novinarima da zabranjujete da se bave nekom temom ili čovekom! (Video)

ONO ŠTO JE ĐILAS URADIO JE NEZAPAMĆEN SKANDAL U EVROPSKIM RAZMERAMA!

0 64,893

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević ocenjuje da je cenzurisanje medija od strane suda predstavlja najgore pravno nasilje, te da to nema veze ni sa pravom, ni sa pravdom


Zakon o javnom informisanju propisuje kako treba da se izveštava o određenim temama, šta je to dužna novinarska pažnja, šta su pravila i propisi koji pod pretnjom zakonske kazne moraju da se poštuju. Svako onaj koji se oseti ugroženim bilo kojim sadržajem u medijima, bilo da je tekst u novinama ili prilog na televiziji može da u skladu sa Zakonom o javnom informisanju tuži i dobije satisfakciju – naveo je Vučićević.

Kako kaže, ovo što je Dragan Đilas, očigleno u saradnji sa nekim svojim saradnicima u sudu, uradio je nezapamćen skandal u evropskim razmerama.

– Da sud unapred nekom mediju, bilo kom, zabrani da piše o nekom političaru ili nekoj temi je skandal, to je neviđeno pravno nasilje. Neviđeni pritisak na medije. Iza toga stoji veza koja nikada nije raskinuta između političke žute ološ elite i onih koji se lažno predstavljaju kao sudije i sede u sudovima. U pravosuđu je najveći deo poštenih ljudi, ali postoji deo koji su zaostali iz vremena partijskog parvosuđa DS. Oni su praktično sve sudije opustili, pa su posle po partijskoj liniji birali sudije. Takvih ima dosta u vrhu pravosuđa, ima ih i u Višem sudu. Očigledno jedan od takvih sudija doneo ovakvu skandaloznu presudu i siguran sam da će pasti na višoj instanci. Dragan Đilas je svojevremeno uspeo da izdejstvuje jednu takvu privremenu meru kojom nam je zabranio da pominjemo onih 619 miliona evra. To su pare koje je Dragan Đilas namestio svojim firmama dok je bio na vlasti namestio poslova – rekao je Vučićević.

Kako je dodao, advokati “Informera” su se žalili Apelacionom sudu i ta je presuda stavljena van snage i očekujem da će slično da se dogodi i sa ovom presudom protiv portala Objektiv jer sve drugo nije u skladu sa zakonom.

Ne možete nekom da zabranjujete da se bavi nekom temom ili nekim čovekom. U zemlji u kojoj smete svima sve da kažete i o svima sve da pišete, neki sud nalaže da osnovana sumnja u višemilionsku korupciju ne sme da se pomonje i da Đilas ne sme da se pomonje – istakao je Vučićević.

printscreen RTV Pink

Dragan J. Vučićević

Kako je dodao, mediji imaju apsolutnu slobodu da biraju temu kojom će baviti, sagovornike koje će kontaktirati, pa i na stavove koje će zauzimati.

– Ako je nekome to nije po volji i misli da je nekim vašim izveštavanjem povređen, ako ste izneli neistinu, ili je zloupotrebio vaš prostor za iznošenje neistine postoji institucija tužbi. Đilas i to dramatično zloupotrebljava – rekao je Vučićević.

Kako je dodao, Đilas je protiv medija do sada podneo više od 400 tužbi.Komentari

komentara

Foto Printscreen/TVPink
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.