Vučić se sastao sa predstavnicima “Torlak”, “Batut” i RFZO!

HITNA NABAVKA VAKCINA!

0 6,647
Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa čelnicima nadležnih instituta i agencija, a jedina tema razgovora bila je hitna nabavka vakcina.

Hitna nabavka vakcina je jedina tema današnjeg sastanka sa predstavnicima Instituta za virusologiju, vakcine i serume “Torlak”, Instituta za javno zdravlje Srbije Dr. Milan Jovanovic Batut, Agencije za lekove i RFZO – napisao je predsednik Vučić na svom Instagram profilu buducnostsrbijeav.

Sastanku su prisustvovali i premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Inače, predsednik je sinoć, tokom obilaska radova na izgradnji nove kovid bolnice u Batajnici, istakao da je spas u borbi protiv korova virusa, uz masovno testiranje, upravo i vakcina i da se država trudi i pokušava da u narednih mesec dana obezbedi prve količine.

“Razgovaramo sa svim zemljama. Mi smo deo Kovaksa, ako EU nabavlja Fajzer, i mi ćemo, ne pitamo koliko košta. Ako nabavljaju Modernu, i mi ćemo. Ali, razgovaramo i sa našim kineskim i ruskim partnerima. I sa Britancima, sa Astrazeneku… Razgovaramo sa svima ne bismo li što pre došli do vakcine”, poručio je Vučić.

Ponovio je da će država dati sve od sebe da obezbedi bar milion doza do kraja godine, na prvom mestu za zdravstvene radnike, koji trpe strahovit pritisak, a zatim i za vojsku i policiju.Komentari

komentara

Foto Printscreen/Instagtam/buducnostsrbijeav
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.