VUČIĆ MORA DA OSTANE NA ČELU SNS, A NEKI MINISTRI BI TREBALO DA ODU, UMORILI SU SE! Maja Gojković otvoreno o kadrovima vladajuće koalicije!

0

Aleksandar Vučić mora da ostane na čelu SNS, a neki ministri treba da odu iz vlade, poručila je predsednica Skupštine Srbije i funkcionerka SNS Maja Gojković


– Pripremamo kongres SNS. Moj stav je da Aleksandar Vučić treba da ostane predsednik SNS. On mora i treba da ostana na toj poziciji –  rekla je Gojković za Kurir i dodala da “sada i u skorijoj budućnosti Vučić treba da ostane na čelu stranke”.

On je navela i da je veliki zagovornik dovođenja novih lica, i u stranku i u poslanički klub.

Gojković je istakla da je ostala pri ranije iskazanom stanovištu da neki ministri “predugo sede u Vladi, treba da se odmore”.

– O svemu ostalom ću govoriti kad se u stranci povede razgovor o tome, kad se završi ovaj mandat Vlade i kad se bude razmišljalo o nekim novim ministrima – rekla je ona.

Ističe da je protiv toga da se to iznosi u medije i pojedinačno etiketiraju ljudi.

– Znate kako sam prošla prošli put, svi su me napadali, odmah su govorili kako se preporučujem za ministra. Ne. Ja nemam, kao mnogi, marketinške agencije koja rade za mene u medijima, nemam naručene intervjue, ne preporučujem sebe ni za jedno mesto – rekla je predsednica parlamenta.

– I ne mislim samo na neke koji su tu predugo, pa su se umorili u smislu da se ne bore. Pogledajte koga napadaju određeni mediji – samo one koji se oglašavaju i brane ili Vučića, ili politiku SNS. One koji su se hibernirali i ćute, niko ne spominje, kao da nisu u vladajućoj koaliciji. Prepoznaće se oni sada sami, pa ćemo čitati posle naručene intervjue – rekla je Gojković.

Tanjug

Naglašava da nije čula da postoji članska karta za Vladu i za neko ministarstvo.

– Niko nije pretplaćen da bude ministar. Ima i novih ministara u ovoj vladi za koje mislim da ih treba zameniti, jer nemaju konkretne rezultate. I ne samo ministri nego i državni sekretari. Sve je podložno promeni, uključujući i mene – rekla je predsednica parlamenta.

Ona je istakla da ima odličnu saradnju sa premijerkom Anom Brnabić.

– Ona se dobro snalazi u politici. Volela bih da postane član SNS, to bi bilo osveženje za stranku. Dobrodošla je u SNS. Ali ne vršim pritisak – rekla je Gojković.

Prema njenim rečima, biće analiziran rad funkcuionera SNS i da, što se tiče SNS, partijska knjižica nikog ne spasava, vrše se istrage, provođenja…

– Ali volela bih da mi analiziramo i rad svakog ko je dobio neku funkciju u ime SNS, a nije član stranke. Ima dosta takvih, jer mi ne mislimo da neko mora da bude član stranke da bi dobio funkciju, ali na kraju sve se isporučuje SNS i Vučiću – rekla je Gojković.

Na pitanje da li je zadovoljna koalicionim partnerima ili s nekim treba preispitati dosadašnju saradnju, ona je rekla da na to neće da odgovori.

– Dobro je da SNS, koji samostalno može da formira vladajući većinu, ima široku koaliciju, jer je onda i država stabilnija – zaključila je Gojković.

Foto Tanjug
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.