VUČIĆ JE VELIKA ISTORIJSKA LIČNOST, NIKAD GA NE BIH ODBIO! Momirović: Došao sam da uradim neke stvari malo bolje nego ranije!

0

Kandidat za ministra građevinarstva Tomislav Momirović izjavio je danas da mu je velika čast što ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prepoznao kao nekoga ko može da doprinese rezultatima i da ga nikada ne bi odbio, pre svega jer ga ceni i smatra istorijskom ličnošću.


– Ovo je zaista velika čast, nema većih privilegija nego što je raditi za svoju državu i narod. Ne osećam nikakav pritisak. Meni je čast da budem deo tih političkih promena koji predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić – rekao je Momirović i zahvalio na poverenju.

Na pitanje šta mu je sve ovo, kao uglednom biznismenu trebalo odgovara:

– Ne bojim se izazova. Mislim da sam na pravom putu. Ne mislim da je ovo nešto novo, mislim da je potreba da date nešto novo svojoj zemlji. Ja kao vlasnik jedne veće privatne firme došao sam ovde da radim i da dam svoj doprinos timu predsednika Srbije i predsednici Vlade oni su moji nalogodavci – rekao je Momirović i dodao da se ne seća da je neki čovek koji je imao kompaniju kao što je on poseduje da je došao na javnu funkciju.

printscreen TV Prva

– Došao sam da uradim neke stvari malo bolje nego ranije, a ne da uvedem neke revolucionarne promene. U prethodnom periodu urađeno je najviše puteva nego i kada. Mi danas pričamo o povezivanju Niša i Prištine – rekao je on i istakao da će prvo iskomunicirati sa svojim saradnicima i napraviti plan kako bi se što pre uključio u tim.

 

Kada je reč o razgovoru sa Vučićem kada mu je ponuđeno da bude ministar, Momirović je rekao da mu je velika čast da ga Vučić vidi kao potrebnog igrača u svom timu.

– Vučić je velika istorijska ličnost i nikada ga ne bih odbio. Nadam se da će moji potomci jednog dana reći moj otac je stajao uz ovog čoveka u trenucima koji su bili najteži u Evropi u tom trenutku, najteži ekonomski i zdravstveno u poslednjih 70 godina

On je apelovao na ljude da se pridržavaju mera, navodeći da sada nije trenutak da se testira zdravlje i da možemo da se ekonomski vratimo unazad.

“Mi smo jedina zemlja koja je ekonomski uspela da se odbrani od ovog udara. To ne ožemo bez građana, ako oni nisu odgovorni. Ovaj udar ima efekte svetskog rata. Građani moraju da učine taj napor da se pridržavaju mera i da probamo da zadržimo ono što smo postigli”, rekao je Momirović.

Kako je rekao, veoma je uzbuđen zbog novog imenovanja i dodao da želi da se potrudi da ostavi nešto iza sebe u timu Aleksandra Vučića i Ane Brnabić.

Momirović je kazao i da ne namerava da se povuče sa Tvitera, ali da će svoje stavove usklađivati sa politikom države jer je, kako je rekao, sistemski čovek.

Foto printscreen TV Prva
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.