Vučić iz Vašingtona: U narednim danima očekujemo nova povlačenja priznanja Kosova

0

Srbija će obustaviti diplomatsku akciju na “odpriznavanju” nezavisnosti Kosova, ako i kada Albanci prestanu da traže da Srbija prizna Kosovo – rekao je Vučić

 

Sjednjene Države nisu tražile nikakav ustupak od Srbije u zamenu za ukidanje taksi Prištine, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Vašingtonu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas i da se u narednih nekoliko dana očekuju nova povlačenja priznanja Kosova.

Vučić je novinarima rekao da će Srbija obustaviti diplomatsku akciju na “odpriznavanju” nezavisnosti Kosova, ako i kada Albanci prestanu da traže da Srbija prizna Kosovo.

– Nemojte da tražite priznanje, mi nećemo da sprovodimo odpriznavanje. Ali, oni to nikada nisu hteli da prihvate – istakao je Vučić i dodao da Priština smatra da diplomatska akcija Srbije na odpriznavanju “vređa njihovu poziciju nezavisne zemlje”.

Ako to vređa njihovu poziciju, kako onda traže da mi prekinemo ono što oni rade svaki dan, zapitao je Vučić i dodao da ćemo i dalje imati još takvih manjih ili većih uspešnih diplomatskih aktivnosti.

Ponovio je da je Srbija spremna za razgovore, ako Priština ukine takse.

– Kada povuku takse Albanci, spremni smo da govorimo o suštinskim stvarima – rekao je Vučić novinarima u Vašingtonu.

Istakao je da je važno da vidi u kom pravcu o tome razmišljaju i Ričard Grenel i Robert OBrajan.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Foto Tanjug/buducnostsrbijeav
Izvor/Autor Telegraf.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.