VUČIĆ ČESTITAO DAN KOPNENE VOJSKE: Svakodnevno pokazujete da ste dostojni naslednici kolubarskih junaka FOTO

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas svim pripadnicima Kopnene vojske 16. novembar, Dan Kopnene vojske, navodeći da je siguran da će oni i u narednom periodu, uz podršku države, profesionalno i kvalitetno ispunjavati svoje zadatke.

“Svim pripadnicima Kopnene vojske čestitam 16. novembar – Dan vida. Nastavljajući tradiciju Srpske vojske dugu više od jednog veka, uprkos složenim uslovima u kojima radite, zahvaljujući vašoj stručnosti, odgovornosti i profesionalizmu čuvate ugled Vojske Srbije i svakodnevno pokazujete da ste dostojni naslednici kolubarskih junaka”, naveo je Vučić u čestitki.

On je dodao da su pripadnici Kopnene vojske, kao pripadnici najbrojnijeg vida Vojske Srbije, pružili punu podršku jačanju mira, bezbednosti i stabilizacije u regionu.

“Vaše jedinice realizuju zadatke koji se postavljaju pred njih i postižu zapažene rezultate u obuci i osposobljavanju pripadnika Kopnene vojske i drugih subjekata odbrane i bezbednosti naše zemlje.

Uveren sam da ćete nastaviti započete reforme, dati pun doprinos daljoj reorganizaciji Vojske i biti značajan faktor u savremenoj vojnoj organizaciji, po meri usvojenih, proverenih i potvrđenih međunarodnih standarda i kriterijuma”, naveo je Vučić.

On je dodao i da je siguran da će pripadnici Kopnene vojske i u narednom periodu, uz modernizaciju i osavremenjivanje jedinica i ustanova svoga vida, nastaviti da profesionalno i kvalitetno ispunjavaju postavljene zadatke, u čemu će, kako je istakao, imati podršku Republike Srbije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Damir Dervišagić
Izvor/Autor Kurir.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.