VREMENSKI VRTLOG NAD SRBIJOM! STIŽE TOPLI VETAR IZ SAHARE, donosi tropske temperature, ali i šokantne preokrete na dnevnom nivou!

0

U većem delu zemlje biće toplo s temperaturom od 27 do 32 stepena. U Bačkoj i Sremu pretežno sunčano, u ostalim krajevima promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima.

Ujutro na istoku i jugoistoku, a od sredine dana i u ostalim krajevima mestimično sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severnih pravaca. Jutarnja temperatura od 12 do 20.

U Beogradu pretežno sunčano i toplo. Od sredine dana promenljivo oblačno u pojedninim delovima grada kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 20, naviša oko 31 stepen.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će do 26. juna biti promenljivo oblačno i toplo, do utorka nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, zatim sunčano i veoma toplo.

Ovaj vremenski rolerkoster – sparno i toplo, ali i nestabilno vreme poslednih dana, posledica je toplog vetra koji dolazi iz Sahare, a taj trend nastaviće se i narednih dana, uz temperature koje će prelaziti 30 podeok Celzijusove skale.

Foto Informer DN
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.