VOZOVI SAOBRAĆAJU PO NOVOM REDU VOŽNJE: Prokop od danas glavna železnička stanica

0 7,278

BEOGRAD – Stanica Prokop od danas postaje glavna železnička stanica za domaće polaske.

 

Tako će putnici koji vozom putuju ka Užicu, Subotici, Šidu, Nišu… umesto sa Glavne železničke stanice polaziti iz Prokopa.

Od nedelje, 10. decembra, na snagu stupa novi red vožnje “Železnica Srbije”. To znači da će sa Glavne železničke stanice ubuduće ići samo međunarodni vozovi ka Beču, Solunu, Baru, Budimpešti… dok će od domaćih biti samo tri dolaska i polaska ka Novom Sadu.

 

FOTO: BETA/MILOŠ MIŠKOV

 

Za sav ostali domaći saobraćaj, glavna železnička stanica postaje beogradski železnički čvor Prokop. Ovo nije novost, ali je svakako najveća promena otkako je odlučeno da počne postepeno preusmeravanje vozova.

 

“U noći izmedu 09. i 10. decembra 2017. godine u 0.01 sati na području „Infrastrukture železnice Srbije“ ad, kao i na područjima svih železnica Evrope, stupa na snagu novi red vožnje za 2017/2018. godinu, koji ce važiti od 10.12.2017. godine do 08.12.2018. godine. Molimo putnike da se blagovremeno informišu o saobraćaju vozova u prelaznoj noći 9/10. decembar 2017. godine”, navedeno je na sajtu Železnica Srbije.

 

Prvi vozovi u unutrašnjem saobraćaju u Beograd centar prebačeni su početkom 2016. godine, kada je ministarka Zorana Mihajlović i najavila da će veći deo tog posla biti završen u toku ove godine.

 

FOTO: KURIR/NEMANJA PANČIĆ

 

Stanicu Beograd centar, koja će ubuduće biti jedna od četiri glavne železničke stanice u Beogradu, trenutno osim vozova u unutrašnjem međugradskom saobraćaju koriste i kompozicije BG voza.

 

Ova stanica trebalo bi da bude dodatno opterećena na proleće, jer je u planu da se tada uvede linija gradske železnice do Resnika.

 

(Kurir.rs/Alo/Foto: Beta/Miloš Miškov, Ilustracija)Komentari

komentara

Foto Beta/Miloš Miškov, Ilustracija
Izvor/Autor Kurir

Vaša email adresa neće biti objavljena.