VOLONTER ALEKSANDAR RANČIĆ: “PONOS JE RADITI ZA NAŠU SRBIJU I VELIKA MI JE ČAST DA POMAŽEM NAJSTARIJIM SUGRAĐANIMA”

0 2,149

Aleksandar Rančić, jedan je  od volontera, Volonterskog servisa na Čukarici koji  ličnim volonterskim radom pruža podršku sugrađanima u borbi  protiv virusa korona.

 

Foto:”Beograd24.rs”

Gradska opština Čukarica pokrenula je Volonterski servis i bez prekida od kada nas je zadesila ova planetarna pošast COVID 19 volonteri pomažu najstarijim sugrađanima. Humani i solidarni volonteri odmah reaguju  i dostavljaju na kućnu adresu životne namirnice, sredstva za higijenu i lekove najugroženijim i najstarijim sugrađanima.

“Beograd24”  razgovarao je sa volonterom  Aleksandarom Rančićem, višim zubnim tehničarom- protetičar i medicinskim tehničarom, koji  dobija sve pohvale od sugrađana i nesebično daje svoj doprinos kao volonter  na Gradskoj opštini Čukarica.

 “Volontiranje osim što rešava probleme ugroženih kategorija stanovništva izgrađuje i ličnost onih koji volontiraju, pomaže i društvu da se uputi u humanijem smeru razvoja i solidarnosti. Volonteri omogućavju da oni koji imaju otežane životne okolnosti postanu ravnopravni članovi društva i doprinose stvaranju pozitivnih promena u društvu.”- kaže Aleksandar Rančić.

“Ponos je raditi za našu Srbiju i velika mi je čast da pomognem najstrijim sugrađanima jer trebamo biti solidarni, humani i pomoći  najugoženijima i najstarijim sugrađanima  kada im je pomoć najpotrebnija i kada trebaju da ostanu u svojim domovima kako se ne bi zarazili korona virusom. Prijavio sam se da budem volonter na svojoj opštini Čukarica  jer je pomoć volontera veoma važna. Pomagati  ljudima bez materijalne naknade, volontirati pokazuju da od srca daju svoj doprinos i da bezuslovno pružaju pomoć onima kojima je ta pomoć potrebna.”- dodaje Aleksandar Rančić.

 

Foto:”Beograd24.rs”

 Komentari

komentara

Foto Beograd24 Beograd24 Beograd24
Izvor/Autor Beograd24

Vaša email adresa neće biti objavljena.