Vesić: Završetak radova do kraja sledeće godine!

BEOGRAD KONAČNO DOBIJA AUTOBUSKU STANICU U SKLADU SA SVIM STANDARDIMA!

0
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji nove autobuske stanice na Novom Beogradu koji će, kao je rekao, biti završeni do kraja sledeće godine

– Grad Beograd skoro 50 godina pokušava da izgradi novu autobusku stanicu. Toliko je vremena prošlo od 70-ih godina prošlog veka kada je ovaj prostor određen za novu autobusku stanicu i nikako da je dobijemo – rekao je Vesić.

Dodao da se i tada, pre 50 godina, znalo da autobuska stanica u starom delu grada nije uslovna, nema dovoljno kapaciteta za sve autobuse, zagušuje saobraćaj i nema upotrebnu dozvolu.

Tanjug

Pojasnio je da će nova autobuska stanica biti integrisana sa železničkom stanicom Novi Beograd i da će zajedno činiti jedinstvenu celinu.

Naveo je da će nova autobuska stanica imati 42 odlazna i 20 dolaznih perona, kao i 18 perona za turističke autobuse koji će, dodao je, prvi put polaziti sa autobuske stanice, a ne iz različitih delova grada.

Tanjug

Imaće, dodao je, staničnu zgradu površine 25.000 kvadratnih metara u kojoj će biti svi sadržaji neophodni putnicima – restorani, kafići, banke…

Takođe, rekao je da će nova autobuska stanica imati i garažu sa više od 200 parking mesta, veliku taksi stanicu i stanični trg.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

– Konačno će Beograd dobiti autobusku stanicu koja će biti u skladu sa svim standardima – rekao je Vesić i dodao da će na ovaj način saobraćajno biti rasterećen stari deo grada, posebno Bulevar vojvode Mišića.

Vesić je podsetio da se autobuska stanica gradi kroz javno – privatno partnerstvo Grada Beograda i kompanije BAS i dodao da će u njoj biti smešten i Centar za upravljanje saobraćajem grada Beograda.

Zamenik gradonačelnika je zahvalio partnerima iz kompanije BAS koji, kako kaze, vredno rade na novoj autobuskoj stanici.

– Ovo je zajednički projekat, mi smo dali zemlju i gradimo okolnu infrastrukturu, a oni autobusku stanicu i ovo je primer kako jedna privatna kompanija može zajedno sa Skupštinom grada da uradi nešto dobro za sve građane prestonice – rekao je Vesić.

Foto Foto: Tanjug
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.