VESIĆ: Ulaganjem u obrazovanje pokazujemo da smo zrelo društvo

Srbija kao mala zemlja koja zaostaje za razvijenim evropskim državama svoj zaostatak može da nadoknadi ulaganjem u obrazovanje, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić u Osnovnoj školi “Filip Filipović” u Beogradu gde je prisustvovao proslavi Dana te škole.

– Ovo je jedna klasična beogradska škola, koja je u uslovima u kojima radi, u uslovima nemaštine, upela da održi dobar nivo i sada je vreme da, zajedno sa Ministarstvom prosvete počnemo da uređujemo škole – rekao je Vesić.

Navodeći da škola “Filip Filipović” ima više od 700 đaka i 60-ak nastavnika, on im je, u ime Skupštine grada Beograda, čestitao njihov dan.

Vesić je rekao da ta škola ima problem sa fasadom i istakao da će Grad Beograd i Ministarstvo prosvete zajedničkim naporima nastojati da u narednom periodu pronađu rešenje za taj problem.

– Osim toga, ni toaleti nisu baš na zavidnom nivou. Održavaju se, ali mogu da budu bolji tako da mislim da je sada došlo vreme da polako počnemo da ulažemo u naše škole jer ulaganjem u škole mi kao društvo pokazujemo da nam je obrazovanje važno, a ako nam je važno obrazovanje to znači da smo zrelo društvo – poručio je Vesić.
Direktor OS “Filip Filipović” Dušan Kićović je izrazio zadovoljstvo što će Grad Beograd nastaviti da pomaže tu školu.

– Raduju me reči gradskog menadžera da će se neke stvari u školi popraviti. Mi smo se svih ovih godina trudili da ovaj objekat održavamo onako kako treba, ali sigurno je da bez pomoći Gradskog sekretarijata za obrazovanje i gradske opštine Voždovac to ne bismo bili u stanju – naglasio je Kićović.

Govoreći o uspesima škole “Filip Filipović”, on je istakao da đaci te škole osvajaju brojne pehare na sportskim takmičenjima.

– Osim toga, izuzetne uspehe imamo na takmičenjima iz srpskog jezika, fizike, hemije, a po razultatima sa završnog ispita druga smo škola na teritoriji opštine Voždovac i u prvih deset na teritoriji grada Beograda – dodao je Kićović.

Proslavi Dana škole prisustvovala je i članica Gradskog veća Tanja Popović.

SD

Komentari su zatvoreni.