Vesić: Posle dočeka Putinu ceo grad ponovo NORMALNO FUNKCIONIŠE

0

Sve komunalne službe grada uradile su veliki posao tokom noći na uređenju mesta na kojima se održavao skup dobrodošlice predsedniku Rusije kako bi Beograd jutros funkcionisao kao svakog dana, izjavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

– Beograd je juče bio domaćin jednog od najvećih skupova u svojoj istoriji jer je samo na platou ispred Hrama Svetog Save i u Bulevaru oslobođenja bilo oko 120.000 ljudi. Ponosni smo jer je skup protekao dostojanstveno, bez ijednog incidenta. Jutros su sve ulice prohodne, javni prevoz radi bez zastoja, a komunalne službe obavljaju svoj redovni posao – rekao je Vesić.

On je dodao da je Grad Beograd bio uključen u pripreme koje su trajale 10 dana.

– Uredili smo sva mesta koje je posetio naš gost pa su tako zamenjena uništena, odnosno ukradena slova sa spomenika Oslobodiocima Beograda. Privremeno je uređen plato ispred Hrama Svetog Save, zajedno sa crkvom, jer se sada radi projekat uređenja platoa posle kojeg će biti trajno rekonstruisan. Gradska preduzeća su učestvovala u antiterorističkim merama MUP-a Srbije. Saobraćaj je normalizovan sinoć oko 22 sata a tokom noći 220 radnika komunalnog sistema sa 60 vozila je radilo na uređenju grada. Danas nastavljamo sa uređenjem platoa ispred Hrama Svetog Save – rekao je Vesić.

Foto BLIC / RAS SRBIJA
Izvor/Autor Blic.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.