VESIĆ: Otvoreni tenderi za rekonstrukciju Brankovog mosta i reni bunara u Obrenovcu

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da su u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda otvoreni tenderi za rekonstrukciju Brankovog mosta sa izradom tehničke dokumentacije i revitalizaciju reni bunara RB1 u Obrenovcu.

Prema njegovim rečima na oba tendera se prijavio samo po jedan konzorcijum.

– Na tenderu za rekonstrukciju Brankovog mosta sa izradom tehničke dokumentacije ponudu je dao samo jedan konzorcijum. Oni su ponudili da posao obave za nešto više od 175 miliona dinara kao i za 260 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao – rekao je Vesić.

On je dodao da za revitalizaciju reni bunara u Obrenovcu, čime će biti poboljšano snabdevanje vodom u ovoj gradskoj opštini, ponudu takođe dao samo jedan konzorcijum sa cenom od 90 miliona dinara i rokom završetka posla od 200 kalendarskih dana.

brankov_most
Vesić je istakao da činjenica da se na oba tendera prijavio samo po jedan konzorcijum govori o tome da su pitanju tehnološki složeni poslovi, ali i da građevinske kompanije u Beogradu imaju veoma mnogo posla i jednostavno nemaju dovoljno kapaciteta da učestvuju na novim temderima.

– Zato, nedavno nije uspeo tender za rekonstrukciju Nušićeve ulice jer se nijedna kompanija nije javila, a kada su iz Direkcije za građevinsko zemljište slali obaveštenja građevinarima sa najavom tendera kako bi se pripremili da učestvuju na njemu skoro sve kompanije su odgovorile da trenutno imaju mnogo posla i da nemaju kapacitete za nove poslove – istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima činjenica je da se nikada više u Beogradu nije gradilo, da ima skoro 500 otvorenih gradskih gradilišta od čega preko 60 gradskih i da naše građevinske kompanije imaju mnogo posla veliki je uspeh Vlade Republike Srbije i premijera Vučića i dokaz da se naš Beograd i Srbija ubrzano razvijaju.

– Koristim ovu priliku da čestitam rukovodstvu Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda na sjajnom poslu koji obavljaju za grad Beograd jer imaju otvoreno 61 gradilište u svim beogradskim opštinama. Kada su došli u Direkciju, zatekli su tri gradilišta. Nikada se u novijoj istoriji Beograda nije više radilo na infrastrukturi i nikada nije bila bolja saradnja grada i gradskih opština kada su u pitanju projekti Direkcije. Direkcija je postala motor razvoja Beograda i garant da će se novac dobijen od građevinskog zemljišta trošiti za namenu za koju je predviđen odnosno za infrastrukturu – rekao je Vesić.

Komentari su zatvoreni.