Vesić: Ne treba da upropastimo sve što je postignuto! POTREBNA JE DISCIPLINA!

0

Beograd neće biti zatvoren, ali moramo da budemo disciplinovani, a to znači da moramo da naučimo da živimo sa koronavirusom, izjavio je jutros zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

 

On je najavio da će biti pojačane kontrole poštovanja epidemioloških mera, ali je istakao i da kontrola mora da bude u nama samima.

Vesić je, gostujući u emisiji Svitanje na TV Pink, rekao da većina ugostitelja poštuje mere i da postoje veći problemi sa gostima koji ne poštuju mere.

Istakao je da privreda mora da radi i apelovao na sve građane da se pridržavaju mera kako se ne bi ponovio jul.

Beograd.rs

Vesić je dodao da su u Beogradu pojačane kontrole epidemioloških mera konitunirane već duže od meseca dana, posebno kada je reč o javnom prevozu i ugostiteljskim objektima.

– Beograd je najveće žarište i to nije neočekivano – rekao je Vesić i objasnio da je počela školaska godina, kao i nastava za studente, da u Beogradu živi najviše ljudi i najviše njih koristi javni prevoz, kao i da se u glavnom gradu nalaze najveći tržni centri, tako da postoji velika mogućnost zaražavanja.

Ukazujući da poslednih mesec dana Srbija ima dobre rezultate u borbi sa korona virusom, Vesić je istakao da ne treba da upropastimo sve što je postignuto.

Zamenik gradonačelnika je objasnio da je povećan broj inficiranih u četvrtak i petak posledica lošeg vremena i boravka u zatvorenim prostorima.

Vesić je istakao da se u zatvorenim prostorima mora nositi maska, podsećajući da su zaštitna maska i držanje fizičke distance jedini spas od korona virusa dok ne stigne vakcina.

Foto Pixabay
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.