VESIĆ NAJAVIO NOVITET U VOZILIMA GSP: Aparati za dezinfekciju u autobusima javnog prevoza

BEOGRAD DOBIO 2.000 DOZATORA ZA DEZINFEKCIJU U VOZILIMA JAVNOG PREVOZA

0 6,679

BEOGRAD – Grad Beograd je dobio 2.000 dozatora za dezinfekciju ruku u vozilima javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda, kao i 8.000 litara sredstva za dezinfekciju, donaciju kompanije Masterkard i AIK banke, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je gostujući u jutarnjem programu Studija B rekao da će dozatori tokom naredne nedelje biti postavljeni u sva vozila javnog prevoza i zahvalio kompaniji Masterkard i AIK banci na donaciji.

“U autobusima će se dozatori nalaziti kod prvih vrata, u tramvajima dva dozatora, kod prvih i zadnjih vrata, u prikolicama i multipliciranim tramvajima po jedan dozator, te po osam dozatora u garniturama BG voza”, objasnio je Vesić.

Kapacitet dozatora iznosi 0,5 litara, a donirana količina od 8.000 litara sredstva za dezinfekciju biće dovoljna za period od osam dana, pod uslovom da se dozator dnevno puni sa 0,5 litara sredstva.

Dozatore za dezinfekciju ruku imaće vozila svih prevoznika, kako onih koji su u vlasništvu Grada tako i vozila privatnih prevoznika.

 

Vesić je dodao da na ovaj način Grad Beograd čini dodatne napore da se zaštite i putnici i vozači u gradskom prevozu.

Najavio je da će tokom naredne nedelje početi ozoniranje autobusa GSP prema metodi koju je preporučio Institut “Batut”, koje će se sprovoditi dva puta sedmično.

Kako je saopštio Beoinfo, Vesić je rekao i da je jutros Sekretarijatu za opšte poslove Skupštine Grada Beograda naložio da se aparati za dezinfekciju prostora, za čiju kupovinu je raspisana nabavka, ustupe beogradskim vrtićima.

“U nadležnoj službi Skupštine grada objasnili su mi da su raspisali nabavku aparata za dezinfekciju prostora u dve sale Skupštine grada, maloj i velikoj. U njima se okuplja oko 30 ljudi na sastancima uz poštovanje epidemioloških mera koje podrazumevaju četiri kvadratna metra na jednu osobu”, kaže Vesić.

Pojasnio je da su to aparati koji prečišćavaju prostor i uništavaju bakterije koje su prenosioci zaraznih bolesti, među kojima je i korona virus.

“Kako vidim, počela je hajka na Skupštinu Grada Beograda koju vode pojedini tajkunski mediji, koji su registrovani van naše zemlje i ne plaćaju porez u svojoj državi, povodom ove nabavke”, navodi Vesić.

Kaže da je jutros doneo odluku da se aparati čim budu kupljeni ustupe beogradskim vrtićima, a da će mediji biti obavešteni u kojim vrtićima se aparati nalaze.

“Žao mi je što tajkuni, milioneri, koji su vlasnici ovih medija, ne razmišljaju kako da pomognu najugroženijima tokom epidemije virusa kovid-19, ali na to smo navikli. Mogli bi makar da kupe slične aparate za svoje zaposlene koje teraju da vode hajku protiv svog grada”, rekao je Vesić.

Dodao je da se nada da oni neće imati ništa protiv da aparati budu postavljeni u vrtićima.

(Kurir.rs/Tanjug)Komentari

komentara

Foto Beograd24
Izvor/Autor Kurir.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.