Vesić: Ima li većeg licemerja od toga da Dragan Ðilas govori o slobodi medija?

0 5,118

– Ne upada Ðilas u RTS da se bori za slobodu medija već da se ponovo dočepa reklamnih sekundi – kaže zamenik gradonačelnika Beograda

SRBIJA SKUPSTINA GRADA SEDNICA
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

 

Ima li većeg licemerja od toga da Dragan Ðilas govori o slobodi medija – objavio je na svom Fejsbuk profilu zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, povodom upada lidera opozicije u zgradu Radiotelevizije Srbije.

– Ima li većeg licemerja da o tome priča osoba koja je od 2004-2013. prema zvaničnom izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije upravljala medijima u Srbiji i osoba koja je kao državni funkcioner bila suvlasnik jednog dnevnog lista? Dok je Ðilas vladao Srbijom reklamu niste mogli da platite ako ne ide preko njegove firme! I sada će on da priča o slobodi medija – naveo je Vesić.

On je podsetio da Vučićeva vlada za sedam godina nije postavila nijednog urednika u RTS-u.

– Svi urednici su ili to bili pre 2012. godine ili su se pre tog perioda zaposlili na javnom servisu. I sada ti urednici koje vlada samo pustila da odgovorno rade svoj posao vodeći računa kao javni servis o interesu države smetaju Ðilasu! Njima Ðilas preti linčom, zatvara ih da ne mogu da napuste zgradu i vređa ih. Jer Ðilas tako razume slobodu medija. Ili novinar ili urednik rade za njega ili im preti. Kao ova Jelena Anasonović – kaže Vesić.

On je primetio da trenutak kada huligani napuštaju zgradu Javnog servisa, koju su prethodno uništavali i u kojoj je Ðilas pretio novinarima i urednicima da ih je “sada 50 a da će ih doći 50 hiljada” da ih linčuju, najbolje pokazuje koliko su srećni jer su napravili još jedan problem u zemlji.

 

 

Formalna organizatorka protesta, Jelena Anasonović, koja je samo Ðilasova marioneta, uz osmeh pravi selfi sa policijom da bi samo koji minut kasnije pred novinarima zabrinuta davala izjave kako je navodno ”pretučen jedan od organizatora protesta” i pozivala građane da lažno prijavljuju policiju i izmišljaju grubost -ukazao je Vesić.

Pored toga, dodao je, na slici je nasmejani Ðilas u trenutku kada izlazi sa RTS srećan jer je sinoć prevario svoje kolege Jeremića i Lutovca, i sam ušao u televiziju pokazavši im ko im je šef ali i zadovoljan jer je bio u zgradi u kojoj je, dok je bio na vlasti od 2004-2013. godine, okrenuo 70 miliona evra trgujući sa reklamnim sekundama.

– Ne upada Ðilas u RTS da se bori za slobodu medija već da se ponovo dočepa reklamnih sekundi – kaže Vesić.

On je ocenio žalosnim ponašanje, kako je naveo, “Ðilasovih medija” – televizije N1 i lista “Danas” – koji su uključujući se iz okupiranog dela zgrade RTS promovisali huligane i pozivali građane da ih podrže.

– Nijednog časa nisu se solidarisali sa kolegama novinarima, urednicima i snimateljima RTS koji su bili zarobljeni u zgradi i kojima je Ðilas pretio linčom ako ga ne puste da on uređuje dnevnik – istakao je Vesić.

(Telegraf.rs / Tanjug)Komentari

komentara

Foto Tanjug/Filip Krainčanić
Izvor/Autor Telegraf.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.