Vesić: I pored vanrednog stanja nikad više građevinskih dozvola nije izdato

0

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je gostujući u Jutarnjem programu TV Hepi da je u Beogradu u prva tri meseca ove godine izdato građevinskih dozvola za 330.348 metara kvadratnih.

– Grad Beograd već godinama izdaje građevinske dozvole za preko milion kvadrata. U prva tri meseca ove godine izdato je građevinskih dozvola za 330.348 kvadratnih metara. Zanimljivo je da je u martu ove godine izdato najviše u ovoj godini, čak 111 lokacijskih i uskoro i 23. građevinska dozvola za 147.841 kvadrat. To znači da se u martu, pored vanrednog stanja u kome se država nalazi, najviše gradi. Posebno raduje podatak da je prošle godine u martu izdato dozvola za nešto manje od 60.000 kvadrata, što jasno govori koliko se više gradi – rekao je Vesić.

 

On je dodao da sva gradilišta u Beogradu rade i da je to važno za vreme koje dolazi posle vanrednog stanja.

 

– U vremenu posle vanrednog stanja borićemo se da obnovimo privrednu aktivnost, a biće lakše ako se sada gradi. Svaki dinar uložen u građevinu pretvara se u tri dinara u bruto domaćem proizvodu. Svi projekti koje finansira Grad rade se nezavisno od vanrednog stanja. Gradi se Bulevar patrijarha Pavla, Savski trg, Bulevar Vudroa Vilsona, nova autobuska stanica, Savski kej, a narednih nedelja počinjemo da radimo pristupne saobraćajnice oko nove autobuske stanice, kao i urbani džep na uglu Džordža Vašingtona, Palmotićeve i Hilandarske – kazao je Vesić.

Vesić je pozvao građanke i građane Beograda da poštuju mere Vlade i savete epidemiologa kako bismo merom socijalnog distanciranja pobedili epidemiju.

– Najvažnija mera sprečavanja epidemije je socijalno distanciranje – rekao je on.

Foto Beoinfo
Izvor/Autor Blic.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.