Vaučeri “pogurali”, turista više i duže odmaraju

Beograd — Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović kaže da se očekuje da će Srbiju u 2016. godini posetiti više od 2,5 miliona domaćih i stranih turista.
Vaučeri planuli, a ovo su najtraženije destinacije
“Tokom 2015. godine Srbiju je posetilo 2,4 miliona turista i ukoliko se nastavi trend rasta broja poseta očekujemo da će ukupan broj turista u 2016. godini biti preko 2,5 miliona”, rekla je Labović agenciji Beta.

Podsetila je da je od januara do juna ove godine u Srbiji boravilo ukupno 1,26 miliona turista, što je za 13 odsto više u odnosu na isti period 2015. godine.

“Posebno smo zadovoljni činjenicom da je i u prvih šest meseci 2016. nastavljen trend rasta broja domaćih turista kojih je bilo 724.072, odnosno 15 odsto više nego u istom periodu 2015. godine”, rekla je Labović.

“U 2016. godini nastavljen je trend rasta domaćeg turističkog prometa, najviše zbog toga što je nastavljena akcija Vlade Srbije sa podelom vaučera za odmor, a uveden je i klizni raspored zimskog raspusta koji je omogućio da se produži zimska turistička sezona i da se tokom dva meseca, umesto 15-20 dana, ravnomernije koriste domaći zimski turistički kapaciteti”, objasnila je Labović.

Labović je navela da je od početka godine podeljeno više od 37.558 vaučera i dodala da je ta podsticajna mera omogućila produženje boravka domaćih turista na destinacijama na čak 8,5 dana.

Najčešće posećivane destinacije uz korišćenje vaučera su, kako je kazala, Prolom banja, Sokobanja, Vrnjačka banja, Kopaonik i Lukovska banja.

“Drago nam je što je odziv odličan i što je veliki broj domaćih turista, kao i ugostitelja u Srbiji koji su uzeli učešće u akciji Vlade Srbije prepoznao značaj ove podsticajne mere koja je doprinela da se domaći gosti sve češće odlučuju da svoj odmor ili jedan njegov deo provedu u zemlji”, naglasila je Labović.

B92

Komentari su zatvoreni.