UŽIVANCIJA ZA MALIŠANE: Vesić najavio besplatnu Dečju novu godinu

Vesić najavio besplatnu Dečju novu godinu, od 16. do 30. decembra Gradski menadžer Goran Vesić i pomoćnica direktora za programske delatnosti Dečjeg kulturnog centra Beograda Leontina Vukomanović posetili su danas na Beogradskom sajmu štand Šumarskog fakulteta i prisustvovali akciji „Napravi svoj novogodišnji ukras”, koje su pravila deca iz vrtića „Vila”.

On je istakao da ukrase, koji su izrađeni na laserskom ili 3D štampaču, deca mogu da nose kući ili da ih, u susret Novoj godini, ostave i time ukrase jelke na sajmu ili onu najveću, na Trgu republike.

– Ovaj lep događaj prilika je da se najavi Dečja nova godina, od 16. do 30. decembra u organizaciji Grada Beograda, Dečjeg kulturnog centra i Beogradskog sajma, kada će mališani imati prilku da svakog dana besplatno pogledaju po tri predstave, osim na Svetog Nikolu, kada je predviđena samo jedna. I svi ostali programi biće potpuno besplatni – ukazao je gradski menadžer.

vesic_13
On je istakao da je prošle godine manifestaciju posetilo više desetina hiljada dece i pozvao mališane iz svih delova grada da dođu na Beogradski sajam i zabave se uoči praznika.

– U okviru Dečje nove godine nastupiće mnoge poznate ličnosti, među kojima su Minja Subota, Boda Ninković, Peđolino, Bojana Stamenov, Sergej Ćetković, Jelena Tomašević i mnogi drugi. Pored ove manifestacije, koja je postala tradicionalna, ove godine priprema se i poseban novogodišnji program za decu na Tašmajdanu, kada će posle više decenija ponovo biti otvoreno zimsko klizalište u sklopu rekonstruisanog stadiona – najavio je Vesić.
Pored pozorišnih predstava, deca će moći da uživaju i u bogatom muzičko-scenskom programu i radionicama, navela je Leontina Vukomanović i zahvalila Šumarskom fakultetu na današnjoj radionici i Beogradskom sajmu na domaćinstvu Dečje nove godine.

U okviru aktuelnog Sajma nameštaja, Šumarski fakultet u Beogradu organizovao je kutak namenjen deci, ali i svim posetiocima koji žele da izrade sopstveni novogodišnji ukras.

Komentari su zatvoreni.