UVODE SE NOVE MERE SAMO ZA BEOGRAD?! Tiču se klubova i restorana, EVO ŠTA NAS OČEKUJE!

0

Najavio je da će naredni sastanak Kriznog štaba biti početkom sledeće nedelje.

 

Gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić gostovao je na RTS-u gde je govorio o potencijalnim novim merama za grad Beograd.

Na pitanje voditeljke da li Beograd ima u planu uvođenje novih mera, odgovorio je:

– Jedna od sugestija bila je da se insistira na manje glasnoj muzici u klubovima i restoranima. Doktor Kon je o tome već govorio. Na taj način bi bilo omogućeno da se manje glasno govori što bi smanjilo širenje virusa. To je jedna od stvari na kojima sam ja još ranije insistirao, Ali to je samo jedna u spektru sugestija i mera – rekao je Radojičić i ocenio da epidemiološku situaciju mogu značajno da poprave novi propisi po kojima komunalna milicija može naplaćivati mandatnu kaznu na licu mesta onima koji ne poštuju mere i na 72 sata zatvoriti lokale koje krše propise.

Informer/Marko Đoković

Najavio je da će naredni sastanak Kriznog štaba biti početkom sledeće nedelje.

 

Upitan da li Krizni štab jednoglasno usvaja preporuke, gradonačelnik Beograda je rekao da ne zna da je neko od članova do sada bio “izuzet” od bilo koje donete odluke. Izneo je da se na sednicama tog tela iznose različiti argumenti u cilju zaštite zdravlja ljudi i očuvanja zdravstvenog sistema.

Krizni štab je danas predložio da broj osoba koje mogu da se okupljaju na otvorenom i zatvorenom prostoru ubuduće bude smanjen sa 30 na pet ljudi, kao i da predstojeći “mini raspust” povodom državnog praznika važi i za učenike srednjih, a ne samo osnovnih škola.

Foto Informer/Marko Đoković
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.