Uskoro počinje kompletna rekonstrukcija Karađorđeve ulice

5,662

Građani će iz Savamale lagumom dolaziti do Ulice kralja Petra i Knez Mihailove

U narednih nekoliko meseci počinje kompletna rekonstrukcija Karađorđeve od Brankovog mosta do Tvrđave.

Član Predsedništva SNS i gradski menadžer Goran Vesić je izjavio gostujući u jutarnjem programu TV Pink da velika pobeda na gradskim izborima znači i veliku odgovornost da se nastavi sa svim projektima menjanja Beograda na bolje i najavio da će za nekoliko meseci početi kompletna rekonstrukcija Karađorđeve.

– Radićemo ceo potez od Beograda na vodi do beogradske Tvrđave što je nastavak Savske promenade. Taj deo grada će biti potpuno uređen – rekao je Vesić.

Kompletan kraj u narednom periodu dobiće novi izgled.

Goran Vesić

Goran Vesić

– Tamo gde se završava Ulica kralja Petra na Kosančićevom vencu biće nova Gradska galerija. Građani će moći lagumom da dođu iz Karađorđeve na Kosančićev venac, a time i pešice kroz Kralja Petra do Knez Mihailove. Tako ćemo pored pasarele koju gradimo kod Beton hale još jednom povezati reke sa centrom Beograda – naveo je Vesić.

Gradski menadžer je podsetio da su uređene fasade u Savskoj i Karađorđevoj i da građani tek sada mogu da vide kakvi su bili objekti u tim ulicama. Vesić je rekao da su u proteklom periodu osvežene fasade na Kosančićevom vencu, napravljen novi trg kod ambasade Austrije, a ugrađeno je skoro 8.000 metara kvadrata kamenih kocki i postavljeni su kandelabri. Zasađeno je i 11 novih stabala i sređeno 35 fasada.

Uređena je i kuća Mike Alasa. Vesić ističe da je cilj da taj deo grada postane mesto gde će se okupljati umetnici.

 Komentari

komentara

Foto Srbija Danas
Izvor/Autor SrbijaDanas

Comments are closed.