USA IZBORI 2016

0

 

Slušam ovih poslednjih par meseci vokabular Klitonove i Trampa.

Jasno je kao dan, da je Bilova žena sistemski kandidat Amerike.

Njena priča, njene besede su u tom smislu dosadne, nezanimljive, ne nudi ništa novoga ako ona pobedi.

Njen glavni argument zašto ona treba da pobedi je taj, da sa njom nema nikakvih iznenadjenja, i da će sve biti kao i uvek i kao što je i sada stanje stvari u USA.
Plaši narod u Americi da je Tramp nepredvidiv, nekopetentan i čovek opasnih namera.

Sa druge strane Donald Tramp nastupa fajterski, ne krije da je antisistemski čovek, i da ako on pobedi, obećava da će taj sistem promeniti …Utoliko pre što što neki ljudi koji tvore taj i takav sistem više neće biti tu gde jesu, jer štite postojeće korumpirano i konvezervirano stanje stvari.

Tramp se obraća običnom svetu u USA, nije ga briga šta misli poveliki establišment koji uvek podražava postojeće stanje, već naprotiv taj isti establišment žestoko proziva, jer on je ionako debelo protiv njega.
Elem, Klintova ima veću prednost kod konzervativnijeg dela američkog stanovništva, a Tramp kod onog dela koji bi želeo malo nešto novoga na tlu Amerike.Pa po bilo kojoj ceni.

Oba predsednička kandidata imaju puno faulova koje su napravili u ovoj nečuveno dugoj i ludačkoj kampanji, i gro birača ne bi glasao ni jednog od ta dva gore kandidata.

Al neko mora da pobedi?Dal poznata i podosta kompromtovana žena bišeg predsednika Amerike, il jedan slobodni strelac koji je rešio da uzburka javnost same Amerike i postavi neka nova pravila u svetu i kod svoje kuće.O tome se glasa za dan/dva u Americi?

Pobediće očito kandidat koji animira više običanog sveta, tu ima veću prednost Tramp. Ako taj deo ne izadje dovoljno na izbore, iz ovog, ili onog razloga, pobediće u tom smislu Klitonova.Cenim.

Vaša email adresa neće biti objavljena.