UMRI MUŠKI

0 534

U srpski Fond PIO stigne u proseku godišnje oko 560.000 zahteva za penziju.

Pa to je bezmalo 10% stanovništava.Za 10 god. svi će ovde otići u penziju.Tako kaže matematika.

Ko se ne ne penzioniše u Srbiji u narednjih 10 radnih dana, uslovi za odlazak u peziju su oštriji i povečavaju se godine staža i godina za odlazak u penziju.

Cenim, da za 20 god. kod nas, najidelniji kandidat za odlazak u penziju biće onaj čovek koji napuni 100 života, i 80 god. staža.
Samo takvi penzioneri će moći da se penzionišu bez trajnog umanjenja penzija.

Žene definitivno od narednih par godina se izjednačavaju po uslovima za odlazak u penziju sa muškarcima.
Primećeno je da je ženski pol kod nas postao je sve jači i jači, da mogu bukvalno “Volu rep da isčupaju” što bi rekao onaj što nam čupa živce svaki dan…Pa zato ta jednakost mora i da se ozakoni sa odgovarajućim odredbama zakona.

Najbolje uslove za odlazak u peziju imaju oni radni ljudi i deca, koja su počela da zasnivaju radni odnos sa 10 god. života i sa 45 staža i tako kada dosegnu 55 godina života?
Mogu ladno da se penzionišu privremeno, i da imaju penziju od koje mogu da žive i da se bahate punih 10 dana u tekućem mesecu.

Samo za polcajce, vojsku, oficire i službe bezbednosti zakon o penzijama ne važi, oni mogu da idu u penziju kad hoće?
Dovoljno je da neko proceni da je taj lud, da nije više za tu službu, i penzionisaće ga čak i sa 28 god. i to za boljom penzijom no onog rudar sa 45 god, radnog staža.

Šta reći na sve gore napisano i konstatovano?

Zakonodavac je očito u školi bio dokazani ponavljač i učio večernju školu, i kao takav sada se sveti dobrim učenicima u Srbiji.
Gde je propisao da onaj ko je na školovanje potrošio 20 god, života, taj nema šanse da se dokopa pune penzije i punog radnog staža, i penziije bez trajnog umanjenja.

Najveća moguća kolosalna pljačka penzionera u Srbiji je ta: Što mnogi i po 40 god, uplaćuju uzaludno taj zakonski obavezan “Penzioni doprinos”, a istu penziju ili ne dočekaju nikada, jer umru pre toga, ili je dobijaju tako mizerno da je efektivno ne koriste duže od 5 god.

Podaci i matematika je ovde neumoljiva: Broj penzionera u Srbiji koji dočeka penziju i istu koristi duže od 10 god, je jedva doseće 20% njih.
Dakle, 80% penzionerskih doprinosa ostane nenaplaćeno, opljačkano od strane onih koji ostanu živi i taj novac sami krčme kako im volja?

Radi se o monstruoznom velikom iznosu novca, a koji je brutalno opljačkan zbog namernih rigidnih zakona, te uslova života pod kojima penzioneri idu i peziju.
Plus i zbog mizernog iznosa njihovih penzija koje prima čak 70% njih.Dakle, radi se o ogromoj pljački kod većine penzionera.VIDEO DANA

Komentari

komentara

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.