ULICA SMEĆA KOD PANČEVCA Ovde je tokom leta bačeno 1.000 KUBIKA SMEĆA (VIDEO)

FOTO: BLIC / RAS SRBIJA
0 46,621

Građevinski otpad, nameštaj, slomljene igračke, garderoba i prekrivači, guma za bicikl, čizma, lenjir…

Satima bismo mogli nabrajati šta se sve može pronaći na divljoj deponiji u Ulici Vuka Vrčevića nedaleko od Pančevačkog mosta, ali i bar pola sata šetati da bismo uspeli da vidimo sve “čari” rugla duž ulice koja se nalazi samo nekoliko kilometara od centra grada.

divlja_deponija_pancevacki_most_vesti_blic_safe

Putanja kojom nerado prolazi svaki vozač, od Pančevačkog mosta ka Karaburmi odnosno od “ulice smeća” ka centru prestonice, neretko može podsetiti na horor film. Kada se krene od Dunava, najpre se mogu videti građevinski šut, delovi starog nameštaja, dok ponekad pažnju može privući i zapaljena gomila smeća. Dalje ka palilulskom naselju nalazi se prava divlja deponija, a u neposrednoj blizini i nehigijensko naselje.

FOTO: BLIC / RAS SRBIJA

Glavni krivci za ovo stanje su, tvrdi v. d. sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, lokalno stanovništvo i nesavesni investititori. U tromesečnoj akciji, do juna 2018. godine, sa ove lokacije uklonjeno je 8.000 kubika smeća, što je “najveća količina otpada odneta sa neke deponije”.

– “Gradska čistoća” počela je aktivnosti na uklanjanju novobačenog smeća, tačnije oko 1.000 kubika koliko se nalazi na ovoj lokaciji. Trenutno u gradu postoji još oko 300 divljih deponija, a samo od početka godine očićen je komunalni otpad sa 170 lokacija. U proteklom periodu primećena su vozila koju nemaju beogradske registarske oznake, a iz kojih iz izbacivano smeće i oni su kažnjeni. Važno je napomenuti da su na samo malom broju očišćenih lokacija ljudi ponovo pravili deponije – kaže Glavaš i dodaje da će u narednom periodu biti pojačan nadzor kako se ovakve situacije ne bi ponovile.

FOTO: BLIC / RAS SRBIJA

On se, takođe, zahvaljuje građanima koji su prijavljivali postojanje divljih deponija, kao i brojnim sekretarijatima i gradskim preduzećima koji su pomagali u ulepšavanju grada odnošenjem otpada.



Komentari

komentara

Foto BLIC / RAS SRBIJA
Izvor/Autor Blic.rs

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.