UKIDA SE ROMING U GRČKOJ I OVIM ZEMLJAMA REGIONA

0

Od 1. jula neće biti rominga za srpske turiste u Grčkoj. Da li to važi za sve srpske provajdere i kolika je cena telefoniranja, poruka i interneta, otkrila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjanu Matić.

“U Grčkoj će se telefonirati bez naplaćivanja rominga.

 

U pitanju je tehnička stvar, roming je vrsta interkonekcije koja postoji među državama. Mi zapravo kolokvijalno kažemo ‘ukidanje rominga’, on i dalje naravno postoji, ali se plaća cena kao u domaćem saobraćaju. Nema više plaćanja po cenama koje su postojale, nego je po cenama domaćeg saobraćaja“, istakla je ministarka za Prvu TV.

 

One pakete koje koristimo u domaćem sadržaju, po istoj ceni ćemo telefonirati i u Grčkoj. To važi za sve provajdere i za sve vrste komunikacije – pozive, poruke, takođe za razmenu podataka. Sve je uključeno u ovo i cene zavise isključivo od paketa koji imate sa vašim provajderom. Sve što vam obezbeđuje u domaćem paketu, obezbediće vam i u odnosu na Grčku”, dodala je ona.

 

To znači da ako od 1. jula, kada ovo stupa na snagu, u Grčkoj uključite 4G internet – neće vam stići basnoslovan račun već će sve biti u okvirima vašeg paketa sa provajderom!

Ministarka je podsetila na još jedne lepe vesti – neće samo za Grčku biti ukidanje rominga…

“Od 1. jula stupa konačno na snagu i sporazum u vezi sa ukidanjem rominga i na teritoriji Zapadnog Balkana. U to spadaju Severna Makedinija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Albanija, ali ne i Hrvatska i Slovenija”, rekla je ministarka.

Dakle, u svim navedenim država, od 1. jula možete s punim pravom da očekujete cenu rominga kao kod kuće.

(Mondo)

Foto PRINTSCREEN/PRVA TV
Izvor/Autor Mondo.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.