UGAŠENA NOVOGODIŠNJA RASVETA Skidanje ukrasa trajaće mesec i po, Beograd je svetleo 95 DANA

0

Posle 95 dana, tokom vikenda je ugašena novogodišnja rasveta, a danas će početi skidanje ukrasa po prestonici koje će trajati mesec i po!

– Radnicima je trebalo dva meseca da postave novogodišnje ukrase u Beogradu, a oko 45 dana biće neophodno da se oni uklone. Počeli smo 11. septembra sa postavljanjem ukrasa, svečano je uključena novogodišnja rasveta 15. novembra i trajalo je do 16. februara.

Trebaće nam izvestan period, najmanje 45 dana da sve uklonimo, selektujemo, pospremimo po magacinima, proverimo šta je oštećeno i uradimo prepravke za sledeću godinu – rekao je za RTS direktor JKP “Javno osvetljenje” Aleksandar Cincar Poposki.

Ove sezone bilo je postavljeno 6.000 svetlosnih lančanica i ukrasa i 3.500 figura na 127 lokacija. On je ukazao da će zbog potrebe snimanja jednog filma na 10 lokacija privremeno biti ostavljeni ukrasi i privremeno paljeni.

– Prvi put se dogodilo da je veliki broj ukrasa bio sistematski uništavan i zbog toga su podnete četiri krivične prijave. Najviše ih je uništeno na Tašmajdanu, Slaviji, parku Manjež i na Obilićevom vencu.

Foto DJORDJE KOJADINOVIC / RAS SRBIJA
Izvor/Autor Blic.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.