U Zoološkom vrtu u Beogradu ROĐENA JE PRAVA ZVEZDA, a njeno ime će vas ODUŠEVITI

0 6,736

Među mnogobrojnim bebicama najviše pažnje privlači mladunče belog lava, staro dva meseca.

 

“Mačkica” je dobila ime Koviljka, jer je rođena u vreme epidemija kovida 19. U Vrtu su svi presrećni i što su pre Koviljke poslednji put mladunče lava imali 2015. godine.

– Koviljka ostaje u našem zoo-vrtu, imali smo sreću da je žensko, zato smatramo da će se vrlo lako prilagoditi posotojećem čoporu – rekao je menadžer za odnose sa javnošću Andrej Manojlović.

Kada je Koviljka izneta iz kaveza, radi potrebe snimanja jedne televizijske emisije, lavica je doživela veliki stres, a jačina njenog krika je uplašila i rasplakala dečaka koji je bio u blizini. Od tada ekipa Zoo-vrta više ne odvaja mladunče od majke.

 

Posetioci ovih dana mogu da se upoznaju i sa malim servalima, belim vukovima, kengurima, divljim kozicama, čapljama i jakom (himalajskim govečetom) starim svega nedelju dana. Naime, svi u Vrtu dobre nade su posebno ponosni na kljunoroga Četkicu.

Ovde vladaju rigorozne mere zaštite od virusa korona za pingvine, koji su zatvoreni, a zabranjen je i ulaz u terarijum. Na jesen se očekuje povratak medveda, kada će biti završeno renoviranje njihovog staništa.Komentari

komentara

Vaša email adresa neće biti objavljena.