U SRBIJU STIGAO PAKLENI TALAS IZ AFRIKE, NA SNAZI JE NARANDŽASTI METEOALARM! Nakon TROPSKE NOĆI, sledi nam NAJTOPLIJI DAN U 2020. godini!

0

Kako su najavili meteorolozi, danas će verovatno biti najtopliji u 2020. godini.

 

Prava tropska noć je iza Beograđana pošto je minimalna temperatura u glavnom gradu izmerena u 6.00 časova jutros, iznosila čak 23 stepena!

A da je pred građanima cele Srbije paklen dan, verovatno i najtopliji u 2020. godini kako su najavili meteorolozi, pokazuju podaci Republičkog hidrometeorološkog zavoda od 9.00 časova. Redom: Banatski Karlovac 28, Beograd, Zrenjanin, Kikinda 27, Novi Sad, Smederevska Palanka, Ćuprija 26, Valjevo, Kruševac, Negotin 25…

printscreen rhmz

Kako su ranije obelodanili stručnjaci, ovaj vreo talas nam je pristigao ni manje ni više nego sa severa Afrike.

Zato ne čudi što je danas u celoj Srbiji na snazi narandžasti meteoalarm, dok će se on sutra zadržati samo na istoku i jugu naše zemlje, a u ostalim delovima biće nešto prijatnije i manje opasnije vreme.

“Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova”, stoji u uputstvu RHMZ za narandžasti meteoalarm.

meteoalarm.rs

Iako je iza nas jedno prilično toplo leto, koje se po meteorološkim kriterijumima završava sa sutrašnjim danom, u Beogradu prema dostupnim podacima nismo imali nijedan dan sa 35 i više stepeni.

A 2017. godine, samo u avgustu, imali smo čak sedam dana sa 38 i više stepeni u Beogradu!

Foto Informer - Zoran Sinko
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.