U ,,SRBIJA VOZU”A.D. BAHATOSTI NIKAD KRAJA

0

Tužilaštvu za organizovani kriminal podneta krivična prijava protiv direktora Centra za restruktuiranje i saradnju sa sindikatima Branislava Petrovića Na račun ,,Srbija voza” a.d. živi lagodan život.

Branislav Petrović Foto:Medija centar

V.d.generalni direktor ,,Srbija voza”a.d Jugoslav Jović ne samo što je dodelio direktorsku fotelju Branislavu Petroviću u Centru za restrukturiranje i saradnju sa sindikatima, već mu je omogućio i lagodan smeštaj u Hotelu ,,Slavija” .

 

Kako saznajemo iz pouzdanih izvora ,,Srbija voz”a.d. za godinu dana mora da izdvoji oko 1.500.000 din. (milion i po dinara) samo za hotelski smeštaj Branislava Petrovića, što je ogromna suma novca. Inače, po Kolektivnom Ugovoru ,,Srbija voza”a.d.Petrović nema prava na hotelski smeštaj, a Jugoslav Jović ne preduzima nikakve mere kako se ne bi nanosila šteta ovoj železničkoj kompaniji.

 

Redakcija ,,Beograd24” nije dobila odgovre na postavljenja pitanja, da li direktor Centra za restruktuiranje i saradnju sa sindikatima Branislav Petrović ima prava na smeštaj koji koristi i koji mu plaća „Srbija voz“a.d. u Hotelu „Slavija“ u skladu sa Kolektivnim Ugovorom „Srbija voza“a.d? Da li je „Srbija voz“a.d. isplaćivao Petroviću troškove prevoza za dolazak na rad i povratak sa rada na relaciji Niš-Beograd-Niš, a kome „Srbija voz“a.d. plaća svakog meseca boravak u Hotelu „Slavija? “

 

Koju dobit je ,,Srbija voz”a.d. imao od Petrovićevih službenih putovanja za koje je dobijao dnevnice, nismo dobili odgovor od strane direktora Jugoslava Jovića.

Foto: Tanjug

Kada pogledate koliko,,Srbija voz” mesečno izdvaja novca samo za direktora Branislava Petrovića, za hotelski  smeštaj, putovanja, plate, poreze, doprinose, goriva za korišćenje službenog automobila „Srbija voza“a.d., a da pritom kako saznajemo Branislav Petrović nije održao zvanično ni jedan sastanak sa sindikatima, niti je kao direktor Centra za restruktuiranje i saradnju sa sindikatima dokumentovano svoj rad kako bi opravdao svoja ogromna primanja, jasno nam je da su V.d.generalnom direktoru ,,Srbija voza”a.d. Jugoslavu Joviću važnije drugarsko-bratsko-kumovske veze nego interesi ,,Srbija voza” i zaposleni.

 

Jugoslav Jović, kao odgovorno lice koji je na čelu ,,Srbija voza”a.d. odlično nagrađuje neradnike i dodeljuje im direktorske pozicije, a što je Branislav Petrović jedan od primera.

Na pitanja redakcije ,,Beograd24”, da li zaposleni imaju kancelarije i uslove rada za obavljanje radnih zadataka? Dobili smo odgovor: “Zaposleni u Centru za restrukturiranje i saradnju sa sindikatima, kojih ima troje, kao i svi zaposleni  u „Srbija Voz“ a.d., ostvaruju primanja u skladu sa  Pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji „Srbija Voz“ a.d, Kolektivnim Ugovorom i Ugovorom o radu  i obezbeđeni su adekvatni uslovi rada.“

Ako pogledamo zvaničan dopis broj1/2019-830 od 20.05.2019.god. u kome se navodi da je Jugoslav Jović, direktoru Centra, Branislav Petroviću dodelio kancelariju na korišćenje i da  nigde nije definisao gde će ostali zaposleni biti raspoređeni, jasno je da su samo Petroviću obezbedjeni adekvatni uslovi rada i očigledno je da je radno mesto sistematizovano posebno za  Branislava Petrovića da sam sebi bude direktor.

 

Foto:https://www.sindikatizvrsnihsluzbi.com/
Foto Medija centar Medija centar https://www.sindikatizvrsnihsluzbi.com/
Izvor/Autor Beograd24

Vaša email adresa neće biti objavljena.