U Beogradu se obeležava Međunarodni dan nestalih osoba

0 6,190

Predviđen je program koji se sastoji iz recitacija, spotova, izložbe.

U Beogradu će danas, šetnjom porodica nestalih, polaganjem venaca i cveća na spomenik na Tašmajdanu, biti obeležen Međunarodni dan nestalih osoba.

U 12 sati će Koordinacija srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije u Skupštini grada održati konferenciju za novinare na kojoj je planirano da prisustvuje više od 100 članova porodica nestalih lica iz cele Srbije. U okviru obeležavanja Međunarodnog dana nestalih, predviđen je program koji se sastoji iz recitacija, spotova, izložbe.

 

ljudi na ulicama Beograda

Na početku Knez Mihajlove ulice i na ulazu u salu Skupštine grada biće postavljeni štandovi sa siluetama od stiropora, koje simbolizuju nestalo lice.

Na štandovima će se prikupljati poruke građana i članova porodica žrtava koje će se potom proslediti nadležnim institucijama. Porodice nestalih će posle konferencije prošetati do spomenika nestalima i stradalima u ratovima 90-ih na prostoru bivše SFRJ u Tašmajdanskom parku, gde će položiti vence i cveće, a oni koji žele moći će da zapale sveće u crkvi Svetog Marka.

Međunarodni dan nestalih obeležava se uz podršku Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, Komisije za nestala lica Vlade Srbije i Crvenog krsta Srbije.



Komentari

komentara

Foto Srbija Danas
Izvor/Autor SrbijaDanas

Vaša email adresa neće biti objavljena.