TUŽILAŠTVO ULOŽILO ŽALBU, ZAHTEVA PRITVOR ZA NESAVESNOG VOZAČA! Na pešačkom prelazu pokosio dva dečaka, starije dete od povreda preminulo!

0

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je izjavilo žalbu na rešenje Prvog osnovnog suda u Beogradu kojim je odbijen predlog za određivanje pritvora prema L. G. kao neosnovan i kojim rešenjem je sud osumnjičenom odredio meru zabrane napuštanja boravišta uz privremeno oduzimanje vozačke dozvole

 

Naime, nakon izvršenog krivičnog dela Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivičnog dela Nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi) kada je pregazio dvojicu dečaka na pešačkom prelazu i pobegao s mesta nesreće)  te određenog zadržavanja u trajanju od 48 časova od strane postupajućeg zamenika javnog tužioca, osumnjičeni L. G. je saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

 

Potom je tužilaštvo podnelo predlog za određivanje pritvora prema okrivljenom u trajanju od 30 dana Prvom osnovnom sudu u Beogradu po više osnova – imajući u vidu da postoje okolnosti koje ukaziju na opasnost od bekstva budući da je okrivljeni napustio lice mesta, odnosno da se nije sam prijavio nakon nezgode već je pronađen od strane policijskih službenika, te da nema prijavljeno prebivalište na teritoriji RS jer mu je adresa prebivališta pasivizirana, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo budući da je više puta osuđivan i to dva puta zbog izvršenja istovrsnog krivičnog dela.

Tužilaštvo je u izjavljenoj žalbi na rešenje u svemu ostalo pri predlogu za određivanje pritvora, dajući jasne i argumentovane razloge zbog čega je ova procesna mera sa aspekta tužilaštva neophodna i nužna u konkretnom slučaju.

Pregazio decu pa pobegao

Nesavesni vozač Lazar G. je pre nekoliko dana na pešačkom prelazu na Karaburmi „pokosio“ svojim sitroenom dvoje maloletne dece i njihovog oca, nanevši im teške povrede, a potom pobegao sa lica mesta, odlukom Prvog osnovnog suda omogućeno je da se brani sa slobode. U međuvremenu stariji dečak je preminuo od posledica teške povrede glave.

Foto Informer
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.