TRKA ZA FOTELJU PREMIJERA: Evo ko su najveći favoriti naprednjaka za predsednika Vlade Srbije

0 5,752

Neizvesno Brnabićeva, Nedimović, Mali i Vučević, koji prednjače u prognozama za glavno mesto u Nemanjinoj 11, još ne žele da se izjašnjavaju o budućim pozicijama.

Najveći favoriti Srpske napredne stranke za premijersku fotelju u novom sastavu vlade još ne žele da se izjašnjavaju o ambicijama za najtraženiju i najmoćniju funkciju, mesto novog šefa u Nemanjinoj 11!

Aktuelna premijerka Ana Brnabić, na pitanje da li je očekuje novi mandat, ostala je zagonetna i istakla da će o tome razmišljati nakon izbora.

Bez spekulacija

– To ne znam, zaista. Nemam nadanja, očekivanja, za danas su mi važna samo nadanja i očekivanja u vezi sa izbornim rezultatom i za potvrdu politike koju vodi lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, to je ono što je najbitnije danas – navela je juče Brnabićeva tokom glasanja.

Ministar poljoprivrede i prvi na izbornoj listi SNS Branislav Nedimović kaže da mu je najvažnija pobeda na izborima i da o fotelji premijera trenutno ne razmišlja.

– Gledajte, ima mnogo ljudi u našoj stranci, mi smo jedan tim. Mislim da baviti se spekulacijama pre nego što prebrojimo glasove, da je to apsolutno neozbiljno, meni je samo ideja da sprovedemo naš program i to je najvažnije. I da napravimo apsolutnu pobedu za našu listu – naveo je Nedimović.

Ministar finansija Siniša Mali nije želeo da komentariše spekulacije i prognoze kladionica o premijerskoj fotelji, on se na pitanje novinara samo nakašljao i rekao novinaru: „Jao, pusti me“.

FOTO: TANJUG/ JAROSLAV PAP

Na drugoj strani, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na pitanje o novom šefu vlade odgovarao je sa osmehom na licu.

– Ne znam izborne rezultate, pa ne mogu da kažem koja će stranka dati mandatara za sastav vlade. Što se mene lično tiče, veoma sam zadovoljan sa ovim poslom koji radim, nemam nikakav problem da nastavim da ga radim. Ako građani Novog Sada budu tako odlučili, neću se osetiti „da nešto nisam napravio“ – naveo je Vučević i dodao:

Odgovoran za Novi Sad

– Isključivo od rezultata zavisi, videćemo ko će dobiti mandate za sastav lokalnih vlasti, republičke, pa ćemo posle toga sesti i unutar stranke razgovarati. Moram da razgovaram i s porodicom, da vidim šta su njihova očekivanja, saslušaću sve. Nije to odluka jednog čoveka, ja sam, pre svega, odgovoran za Novi Sad i ono što je rađeno prethodnih godina – naveo je on.

OVAKO SU KLADIONICE PROGNOZIRALE ANI NAJVEĆE ŠANSE, MINISTRI LOME KOPLJA

Prema prognozama kladionice „Meridijan“, favorit za novog premijera je aktuelna šefica Vlade Ana Brnabić sa kvotom 1,5. Odmah posle nje, najveće izglede za tu poziciju ima aktuelni gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević – 2,5. Dobro se kotira i sadašnji ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sa kvotom 3. Siniši Malom kladionica je dala kvotu 5.

Kurir.rs, K. V – E. K.Komentari

komentara

Foto Kurir, Tamara Trajković, Ana Paunković
Izvor/Autor Kurir.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.