TO JE RUGLO BEOGRADA, KREĆEMO SA RUŠENJEM! Vučić najavio, biće završeno do avgusta 2021!

0

Srećan sam što svoju budućnost vidite u svojoj zemlji, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić najboljim mladim lekarima i maturantima srednjih medicinskih škola, njih 203, kojima su danas uručeni ugovori o radu.


Vučić je na svečanosti dodele ugovora rekao da roditelji najboljih mladih lekara i zdravstvenih radnika treba da budu ponosni na svoju decu, koja su pokazala da imaju cilj i da ga dostižu, te poručio da budu još ambiciozniji, a država će, kaže, učiniti ono što tgreba da oni dalje mogu da napreduju.

– Za samo šest ili sedam godina udvostručićemo primanja od 2014. godine, možda i više od toga. Svake godine možete da računate na sve više, ali ćemo i mi od vas tražiti sve više – i više discipline, odgovornosti i više rada, ma koliko bio težak – rekao je Vučić.

Predsednik je ukazao da se na zdravstvo u Srbiji potroši petina državnog budžeta, oko dve milijarde i dvesta hiljada dinara i istakao da će država u budućnosti ulagati još više, da će plate doktorima i medicinskim sestrama u narednom periodu biti drastično povećavane, kao i da će se raditi na infrastrukturi.

Tanjug/Tanja Valič

Petina svih prihoda koje građani zarade potroši se, istakao je, na zdravstvo, ističući i da država dosta ulaže u tu oblast i da će to ulaganje biti još veće.

– Danas gradimo više nego ikad – rekao je Vučić i dodao da je izgrađen Klinički centar u Nišu, da će Klinički centar u Beogradu za godinu i po dana biti završen, kao i da će biti završeni klinički centri u Novom Sadu i Kragujevcu.

Vučić je rekao i da ima još dosta problema u zdravstvu, navodeći da često i njega zovu kako bi tražili pomoć za svoju decu, roditelje, bližnje.

– Ako nemate drugo rešenje, nego da dođete do predsednika, znači da imamo bezbroj problema – rekao je Vučić i kao jedan od njih naveo i da mnoge bolnice nemaju materijalno knjigovodstvo i da ne znaju koliko imaju ćebadi, lekova, injekcija.

– Do avgusta 2021. biće završen Klinički centar u Beogradu. Do kraja januara krenućemo sa rušenjem Klinike za infektivne bolesti. To je ruglo od klinike – rekao je Vučić novinarima.

Foto Tanjug/Tanja Valič
Izvor/Autor Informer

Vaša email adresa neće biti objavljena.