Telefonski razgovor predsednika Putina sa američkim novoizabranim predsednikom Donaldom Trump

626

http://en.kremlin.ru/events/president/news/53255

Kao što je unaprijed dogovoreno da obe strane, Vladimir Putin je razgovarao telefonski sa novoizabranim predsednikom SAD, Donald Trump.

14. Nov 2016 22:30
Ruski predsednik je još jednom čestitao novoizabranom predsedniku SAD na pobedi na predsedničkim izborima, poželio mu uspjeh u proveđenju svog izbornog programa i rekao mu da je spreman da se razvija dijalog partnerstvo s novom administracijom na načelima jednakosti, uzajamnog poštivanja i ne-uplitanja u unutrašnje poslove.

Tokom razgovora gospodin Putin i gospodin Trump ne samo pristao na apsolutno nezadovoljavajuće stanje bilateralnih odnosa, ali i izrazio podršku aktivnim zajedničkim naporima za normalizaciju odnosa u obnavljanju konstruktivne saradnje na najširem mogućem spektru pitanja. Oni su naglasili važnost postavljanja pouzdanih temelja za bilateralne odnose putem razvoja trgovinske i privredne komponente.

Dvojica vođa su istakli da će sledeće godine biti 210 godina od uspostavljana diplomatskih odnosa između Rusije i SAD-a, koje su i sami trebali postaći i vratiti na pragmatične, obostrano korisne saradnje u interesu obe države, kao i globalne stabilnosti i sigurnosti.

Gospodin Putin i gospodin Trump govorili su o potrebi da rade zajedno u borbi protiv zajedničkog neprijatelja broj jedan – međunarodnog terorizma i ekstremizma. U tom kontekstu, oni su razgovarali o pitanjima vezanim za rešavanje krize u Siriji.

Dogovoreno je da održava kontakt telefonom i da dogovore sastanak u budućnosti, s pripremama koje će se provoditi od strane predstavnika obe strana.Komentari

komentara

Komentari su zatvoreni.