SVI DETALJI PLANIRANOG NAPADA NA VUČIĆA: Ubice u poslednji čas odustale od atentata?!

Atentat na premijera Vučića pripreman je dugo i temeljno.

Atentat na premijera Vučića pripreman je dugo i temeljno, a sasvim je moguće da su ubice u poslednji čas odustale od napada pošto je on krajem prethodne nedelje zbog obaveza odložio ranije planirani odlazak u kuću svog oca u beogradskom naselju Jajinci.

Ovo je prvi zaključak policijske istrage koja je pokrenuta u subotu pošto je u šumi u Jajincima, na samo 750 metara vazdušne linije od kuće premijerovog oca Anđelka Vučića, pronađen sanduk sa ručnim raketnim bacačem, takozvanom „zoljom“, četiri bombe i više stotina metaka kalibra 7,62 i 7,9 mm.

Izvor iz vrha policije kaže da bi najviše voleo kada bi istraga na kraju pokazala da su oružje i municija sasvim slučajno ostavljeni nedaleko od premijerove porodične kuće, ali…

– Previše je tu slučajnosti, da bi išta više bilo slučajno! Šanse da ovaj sanduk sa „zoljom“, bombama i pancirnom municijom nema veze sa Vučićem i napadom na njega su minimalne. Na osnovu do sada prikupljenih podataka i dokaznog materijala, mogu sa 99 odsto izvesnosti da kažem da je ovde u pitanju bila priprema za atentat na predsednika Vlade – kaže izvor iz vrha policije.

nnn
Sporan sanduk u šumi na tačno 42 metra od raskrsnice Bulevara JNA i Ulice Jakova Galuša sasvim slučajno je u subotu oko 15:30 sati našao građevinski radnik koji je nedaleko odatle i krenuo u šumu da obavi nuždu!

Stručnjaci MUP, BIA, VBA i ostalih službi koji su odmah izašli na teren utvrdili su da su „zolja“, bombe i municija nađeni na mestu koje je idealno za atentat.

– Napad na Vučića je najverovatnije planiran za trenutak kada se on vraća iz porodične kuće i kreće prema centru Beograda. Ulica Jakova Galuša, kojom kolona premijera izlazi na Bulevar JNA, jako je uska, njom jedva da mogu da se mimoiđu dvoja kola i u trenutku uključenja na Bulevar automobil mora da stane bar na nekoliko sekundi. To bi bio idealan trenutak da napadač iskoči iz šume na put koji gleda ravno na raskrsnicu i ispali projektil iz „zolje“. Sve i da ga primete, vozač i članovi obezbeđenja ne bi mogli ništa da urade, jer je ulica toliko uska da ne mogu da skrenu ni levo ni desno.

A za slučaj da zoljom ne završe posao, spremili su ručne bombe i municiju koja probija blindu i pancire. Konačno, ne treba zanemariti ni činjenicu da je ovo idealna lokacija za povlačenje posle atentata. Odavde bi preko šume i Avale atentatori lako mogli netragom da nestanu, mnogo brže i efikasnije nego sa bilo koje druge gradske lokacije – objašnjava stručnjak za obezbeđenje, angažovan na zaštiti najviših državnih funkcionera.

SD

Komentari su zatvoreni.