SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O BG GONDOLI Cena karte 430 dinara, može da izdrži vetar do 80km/h, a imaće i VIP KABINU

0

Pre dva dana raspisan je tender za izgradnju gondole koja će povezati Kalemegdan i Ušće, radovi bi ako sve protekne u redu mogli da počnu na proleće, a prvi putnici da se provozaju početkom 2020. godine.

Poznato je da će jedna stanica biti na Beogradskoj tvrđavi, druga na Ušću, da će ceo projekat koštati 18 miliona evra, da će ga finansirati Republika Srbija i Grad Beograd, da će karta koštati 3,6 evra…

Stanica na Kalemegdanu
FOTO: GRAD BEOGRAD / PROMO
Stanica na Kalemegdanu

Međutim, postoje mnogi podaci koji su nepoznati široj javnosti. Na trasi dugoj jedan kilometar, visinska razlika između ukrcavanja i iskrcavanja biće 19 metara, kapacitet gondole biće 3.000 putnika na sat, žičara će imati šest stubova, kao i automatski sistem za garažiranje kabina u stanicama.

Kako stoji u konkursnoj dokumentaciji, projekat treba da dozvoli rad žičare kada brzina vetra, odnosno poznate beogradske košave, iznosi 80 kilometara na sat. Kabine će biti visokog kvalitetata, kompletno zastakljene sa sedištima za deset osoba, a biće nabavljeno 25 kabina, od kojih jedna, po zahtevu investitora, treba da bude VIP opremljena.

Na stanicama su planirane stepenice, liftovi, biletarnice, toaleti, kao i prostor za mini kafić.

Foto GRAD BEOGRAD / PROMO
Izvor/Autor Blic.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.