SUDOVI I OSTALO POSUDJE U SRPSKOM PRAVOSUDJU

0

SUDOVI I OSTALO POSUDJE 
U SRPSKOM PRAVOSUDJU…

 

Odem pre izvesnog vremena veoma ljut i rezigniran ćutanjem i opstukcijom srpskog pravosudja u ovom slučaju u privrdedni sud, a sve je isto da sam otišao u bilo koji sud ili instituciju u ovakvoj razvaljenoj Srbiji.

Dobar dan kažem sekretarici tog gore pomenutog suda.
Dal’ možete da mu zakažete kod predsednika suda sastanak? Znate ja sam opljačkani poverioc #Hidrotehnike_beogradgradnju iz Beograda i to preko 20 godine.
Ne prima stranke gospodine pred. suda, možete mu se obratiti samo pismenim putem preko pisarnice?

Šta ću, napišem mu podnesak u mom stilu, onakav kakav uglavnom niko ne piše, jer misle naljutiće predsednika.Nikada ništa i ne pišem, govorim, ako to neće naljutiti bandu kojoj se obračam.
Predam taj podnesak u pisarnici suda broj 20 i čekam 7 dana kako mi je sekretarica rekla za koje vreme ću dobiti odgovor?
Naravno da odgovor nisam dobio ni za 7 dana, nisam ga dobio ni za 14 dana, a očito je ni nikada.
Da nisam juče otišao u taj sud kod te iste sekretarice i pitao je: Šta bi sa odgovorom na moj podnesak prošlo je duplo više vremena?

Ali ne lezi vraže, oni taj moj podnesak su lepo već arhivirali i jedva ga nadjoše na moju žustru intervenciju u nekom šifonjeru gde su ga sakrili.
E onda nasta komedija kao u “RADOVANU 3”.

Gleda ona taj moj dopis, i kaže mi, citiram sekretaricu: Znate gospodine, pred. suda je video taj vaš podnesak i zaključio je da nema potrebe da vam odgovori na njega, a ne zna kako da vam odgovori?

Šou morate priznati, teraju me da se pred. suda obraćam pismeno, kada se tako obratim, prvo pokušaju da mi sakriju dopis i arhiviraju, a on nije rešen, a onda kada ih nateram da ga nadju, onda mi kažu: Ne znamo mi šta da vam odgovorimo?
Dakle, ne daju usmeno da im se kaže išta, a kada im pismeno dostaviš to šta hoćeš, onda glume ludilo i neće da ti odgovore.

I šta kažete ljudi moji na ovu autentičnu priču od juče, imam svedoka za ovo, a to je radnik iz obezbedjenja koji je sve vreme bio pored mene došao čovek da valjda ne zadavim nekoga od službenika u tom sudu?

Šta reće u zaključku na ovu priču?
Kada ispoštuješ državnog službenika, oni te varaju, prave se blesavi i mrtvi.
A kada ih ne ispoštuješ, onda vrište, zovu obezbedjenje da ih brane od mene kao verbalnog tiranina njih takvih.

Pa kako uopšte biti pametan u Srbiji aman, a kada sve ovo ovako običan čovek doživi sa njima taoliko pokvarenima?
Ne vredi vam ni da budete ni pametni, ni glupi a ni živi.
Njima svako od gradjana Srbije smeta ko od njih traži odgovore i pravdu.
Oni tamo u kabinetima sede samo zbog sebe lično.

Mi obični gradjani smo im višek koji im remeti njihovu sreću.
Zato mi preporučuju da napustim Srbiju i odem iz nje.
Niko im se ne dopada kod nas ko od njih traži bilo šta?

Vaša email adresa neće biti objavljena.