Sud odbacio Radulovićevu tužbu protiv Šešelja: Lider radikala sa kamerom hteo u sudnicu

0

Sudska straža je obavestila Šešelja da u sud ne može da uđe snimatelj sa kamerom

Prvi osnovni sud u Beogradu danas je po automatizmu odbacio privatnu tužbu za klevetu, koju je lider Pokreta “Dosta je bilo” Saša Radulović podneo protiv predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja, jer se Radulović ili njegov advokat nisu pojavili na pripremnom ročištu.

 

– Sud je odbio Radulovićevu tužbu po automatizmu jer se on a ni njegov zastupnik nisu pojavili na pripremnom ročištu, što po zakonu znači da predsednik tog pokreta odustaje od tužbe – rekla je agenciji Beta portparolka suda Ivana Ramić.

Šešelj je prethodno ispred zgrade suda rekao novinarima da ne zna zašto ga je Radulović tužio, jer tužbu još nije dobio, a da u sud nije želeo da udje jer snimatelju SRS, iako su poslate akreditacije, nije dozvoljen ulaz.

On je dodao da za njega predstavlja pravu poslasticu to što ga je Radulović tužio i da će na sledeće ročište morati da ga privede policija.

Sudska straža je obavestila Šešelja da u sud ne može da uđe snimatelj sa kamerom, uz objašnjenje da nije akreditovan.

Na pitanje novinara da li su akreditacije poslate, Šešelj je odgovorio potvrdno a da iz suda ništa nije stiglo na adresu SRS, što su oni protumačili kao da je akreditacije prihvaćena.

(Telegraf.rs/Beta)

Foto Marko Todorović
Izvor/Autor Telegraf

Vaša email adresa neće biti objavljena.