Stiglo 10.000 predloga za budžet grada, tri puta više nego prošle godine

BEOGRAD SLUŠA SVOJE GRAĐANE!

0 881

Od 10.046 predloga koji su građani podneli za budžet Beograda za sledeću godinu skoro 250 predloga mogu da se usvoje, a beogradska javna preduzeća i gradski sekretarijat još uvek značajan deo predloga razmatraju, rekao je danas zamenik gradonačelnika Beograd Goran Vesić


Za TV Prva on je podsetio da je ove godine od građana došlo tri puta više predloga za budžet nego prošle što, kako je ocenio, znači da građani učestvuju u javnoj raspravi.

Vesić je rekao da će u ponedeljak znati koliko predloga građana može da bude prihvaćeno za realizaciju kroz budžet za 2021. godinu i dodao da će svako ko je dao predlog dobiti i odgovor od gradske administracije.

On je rekao da će sa nadležnim ministarstvom razgovarati o načinu da se ujednači status zaposlenih u produženom boravku u školama koji je Beograd angažovao sa onima koje plaća ministarstvo.

Kako je naglasio, u budžetu za 2021. godinu komunalna infrastruktura biće prioriet, a 70 odsto troškova biće za saobraćaj, socijalu, vrtiće, dok će skoro 14 odsto biti kapitalne investicije.

Najavio je da će Beograd nastaviti i da razvija infrastrukturu za južni deo prestonice.

“U budžetu smo obezbedili novac da krajem 2021. godine počne izgradnja metroa u Makiškom polju. Do 2028. godine ćemo se voziti metroom”, rekao je on i dodao da će se sledeće godine raditi i na proširenju linija BG voza.Komentari

komentara

Foto Beograd.rs
Izvor/Autor Informer.rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.