STEFANOVIĆ I LAVROV POTPISALI SPORAZUM: Srbija i Rusija zajedničkim snagama protiv terorizma

0 5,785

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović i ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov potpisali su danas Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o saradnji u borbi protiv terorizma.

Stefanović i Lavrov sastali su se, u okviru posete šefa ruske diplomatije našoj zemlji, i tom prilikom su istakli da će potpisani Sporazum omogućiti bržu razmenu informacija u borbi protiv terorizma, ali i razmenu iskustava i praksi u ovoj oblasti.

 

 

To je, kako su se saglasili, veoma važno za bezbednost građana obe države.

FOTO: MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA

Stefanović se zahvalio Lavrovu na podršci koju je Rusija pružila našoj zemlji u borbi protiv korona virusa koja je došla, kako je rekao Stefanović, u pravo vreme.

FOTO: MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA

Potpredsednik Vlade Srbije zahvalio se ministru Lavrovu i na podršci Rusije našoj zemlji u sprečavanju ulaska takozvanog Kosova u Interpol, čime je onemogućeno narušavanje međunarodnog prava.

FOTO: MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA

Lavrov je istakao da se Rusija čvrsto zalaže za poštovanje Rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija i da se rešenje pitanja Kosova i Metohije može postići samo dogovorom dve strane.

Stefanović je istakao da je Republika Srbija posvećena jačanju sveukupnih odnosa i strateškog partnerstva sa Ruskom Federacijom, a jedan od posebnih ciljeva je i jačanja saradnje u oblasti bezbednosti.

FOTO: MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA

Takođe, Stefanović je čestitao Lavrovu praznik obeležavanja 75 godina pobede na fašizmom i tom prilikom istakao da nikada ne smemo zaboraviti šta su naše dve zemlje učinile u toj borbi.

(Kurir.rs)Komentari

komentara

Foto Ministarstvo unutrašnjih poslova
Izvor/Autor Kurir-rs

Vaša email adresa neće biti objavljena.